Що таке справжня мужність?

 
Якщо писати про справжню мужність, то я хочу розповісти про Шандора Петефі. Хоча прожив поет усього двадцять шість років, але за своє недовге життя Петефі зміг дуже точно розкрити чесноти угорців у своїх віршах. Він закликав усіх до боротьби. Шандор хотів, щоб кожна людина була щасливою, змогла правильно побудувати своє життя. На жаль, на світі є такі люди, які заради прибуткової посади, прихильного ставлення «сильних світу цього», забувають про свою честь, а це – неприпустимо. Підлабузи, люди-«хамелеони» забезпечують собі «безхмарне» ( бездумне, беззмістовне) життя, але люди про них нічого доброго не пам’ятатимуть. А як нагорода за увесь біль, страждання, якщо витримаєш, – ти отримаєш повагу людей і пам’ять про себе.

Мені здається, що також треба згадати інших людей – людей з обмеженими можливостями, сиріт, які роблять щоденний подвиг, але не помітно. Вони не вчиняють розголосу, а живуть своїм, часто зболеним, напруженим, сповненим незгод і випробувань, але повноцінним життям.

Часто, коли в моєму житті є якась складна ситуація, я мимоволі згадую про сотні тисяч інших людей, яким набагато важче, аніж мені: я плачу через несправедливу оцінку, а в когось загинули рідні; я не можу побороти свій страх темряви, а хтось бачить смерть на війні і щохвилини може загинути. Всі мої проблеми відразу стають дріб’язковими і я починаю сміливо дивитись їм в обличчя. Якщо багато людей може бути мужніми, то я теж буду такою!
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы