Характеристика місіс Уелдон "П'ятнадцятирічний капітан"

 

Характеристика місіс Уелдон “П’ятнадцятирічний капітан”

Міссіс Уелдон – героїня роману Ж. Верна “П’ятнадцятирічний капітан”. Вона дружина власника брига “Пілігрим”, добра і справедлива жінка, всім серцем ненавидить работоргівлю. Опинившись в Африці через підступи суднового кока Негоро, міссіс Уелдон з п’ятирічним сином Джеком була захоплена в полон Гаррісом, другом і партнером Негоро. Негідники мали намір домогтися викупу у містера Уелдона, який залишився в Америці. Проте негр на ім’я Геркулес звільнив нещасних.

Міссіс Уелдон – смілива й рішуча, хоробра матір. Вона терпляча, витривала, турботлива. Її безмежна віра в здатність Діка Сенда вивести їх з жахливих диких лісів Екваторіальної Африки допомогла юнакові в самі критичні моменти подорожі.

Місіс Уелдон автор описує як “тридцятирічну, з міцним здоров’ям» жінкухоробру “і море її не лякало”. Доброта, ніжність і дбайливість у неї уживаються з рішучістю, розсудливістю і сильним духом. Як стійко вона переносить тяготи і злигодні подорожі! Головний скарб місіс Уелдон – її син Джек, веселий, допитливий і слухняний хлопчик. У фіналі роману Уелдон усиновила 15-річного капітана Діка Сенда, а Геркулес став другом сім’ї Уелдон.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы