"Євгеній Онєгін" характерстика Ольги Ларіної

 

Образ Ольги Ларіної Пушкін ніби протиставяє Тетяні, її характеристика наведена в цій статті. Цитати до образу Ольги допоможуть зрозуміти її внутрішній світ.

“Євгеній Онєгін” характерстика Ольги Ларіної

Ольга Ларіна – одна з головних героїнь роману у віршах «Євгеній Онєгін», сестра Тетяни, наречена Володимира Ленського. У ній немає нічого оригінального. Онєгін про неї говорить: «Кругла, червона обличчям вона», «У рисах у Ольги життя немає». Однак Ленський в ній бачить ідеал: «Як життя поета простодушна, Як поцілунок любові мила …». Така характеристика показує, що він любив не реальну Ольгу, а придуманий ним самим романтичний образ. Онєгін не поспішає розчаровувати свого наївного і мрійливого одного, але надалі його невисока оцінка лише підтверджується.

На тлі Ольги легко помітити неабиякий характер Тетяни. Ольга – звичайна сільська панночка, у якої не виникає прагнень до кращого, більш цікавого життя. Основна риса героїні – легковажність. У ній немає глибини. Танцюючи весь вечір з Онєгіним вона не намагалася якось зачепити Ленського або викликати в нього ревнощі. Вже тим більше мови не могло бути про зраду. Автор чітко показав, що все відбувалося через легковажність її характеру. Їй не потрібна жертва, яку приніс Ленський своєї дуеллю. І вона недовго оплакувала нареченого. Незабаром Ольга закохалася в якогось улана, за яким, не роздумуючи, пішла в полк


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы