"Герой нашого часу" образ Мері

 

“Герой нашого часу” характеристика Мері з роману Лермонтова розкрита в цій статті.

“Герой нашого часу” образ Мері

Княжна Мері – досить молода, а тому романтична. У Мері ще спостерігається боротьба начал – світськість і природність, але автор переконаний, що та сама світськість вже взяла гору над нею.

Спочатку дівчина дуже захоплена Грушницким, слухаючи і вірячи його пафосним промовам. Незабутнє враження на дівчину виробляє його зовнішній вигляд солдата, розжалуваного за хоробрий вчинок. Печорін задається метою повністю переманити увагу княжни з Грушницкого на себе, і він уміло керує ситуацією, міняючи ставлення Мері до себе від ненависті то глибокої закоханості.

Мері – безневинна жертва, ненавмисно закохалася в героя-лжеромантика, який і втягнув її у свою гру. Печорін вміло керував ситуацією, ставлячись до дівчини то з усією любов’ю, то з глибокою ненавистю. У той же час, княжна абсолютно щира і глибока у своїх почуттях, але герою все одно. Наприкінці повісті Печорін пояснюється з Мері, заявляючи, що сміявся над нею, що всі залицяння – гра, для того щоб нудьгу прогнати. Біда княжни полягає в тому, що вона в силу своєї безпосередності, бачачи різницю між безпосереднім поривом душі і світським етикетом, нездатна відрізнити обличчя від маски. Чи потрібно говорити про те, що після всього, що сталося, навряд чи Мері вже буде колишньою. Печорін своїм вчинком підірвав довіру молодої княжни до людей …

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы