Харасктристика Басиліо "Життя – це сон"

 

Образ короля Басиліо “Життя – це сон” розкриває внутрішній світ героя твору Педро Кадьдерона.

Харасктристика Басиліо “Життя – це сон”

У драмі «Життя – це сон» Кальдерон розповідає про польського короля Басиліо, який повіривши пророцтву про те, що його син буде тираном, закрив свого сина у вежі.

Короля Базиліо улесливі придворні наділяють званням мудрого і вченого людини – «Мудрий Фалес», «Наш Евклід», що править не тільки людьми, а й світилами і зірками. Кальдерон робить наголос на мудрість свого героя, його надмірної вченості, і показує, що будь-який мудрець може помилятися, як і інші люди. У Базиліо це справжнє горе від розуму, так як відсторонивши Сегісмундо від влади і трону, він зовсім залишає виховання сина, довіривши його помічникові, звернувши увагу тільки на пророцтво.

Коли син Сехисмундо подорослішав, король ще раз захотів переконатись у вірності пророцтва. Йому дають снодійне. Під час сну його перевдягають і переносять у замок короля. Але там, після пробудження, Сехисмундо поводить себе зухвало, після чого йому знову дають снодійне.

Але батько, король Басиліо, страждає і непокоїться від того, що сам закрив сина у в’язниці.

Басиліо вірив астрологічним прогнозам більше, ніж своєму серцю. Злякавшись снів своєї вагітної жінки, він був неспроможний діяти самостійно. Ним керував страх.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы