"Убити пересмішника" характеристика героїв

 

“Убити пересмішника” характеристика героїв – Всевидько, Джема, Ділла, Страхолюда Редлі, Тома Робінсона допоможе підготуватися до уроку.

“Убити пересмішника” характеристика героїв

Джин-Луїза Фінч (Всевидько)

На початку твору це восьмирічна дівчинка, яка майже не пам’ятає матері. Джин разом із братом Джемом, який старший від неї на чотири роки, виховує батько. Поряд з дітьми знаходиться негритянка Келпурнія, яка опікується ними, веде господарство, це добра і порядна жінка. Джин-Луїза, або Всевидько, бере участь в усіх хлоп’ячих іграх, лазить по парканах і деревах у своєму постійному комбінезоні, який ні за що на світі не згоджується проміняти на спідницю чи сукню.

Джем Фінч

Джем – звичайний, на перший погляд, дванадцятирічний хлопчина, яких багато можна зустріти на вулицях провінційного Мейкомба. Він уважний і турботливий старший брат, але має свої вимоги щодо поведінки сестри в школі у його присутності. Він слухняний син і вихована дитина. Джем поважає свого батька, наслідує його, мріє стати юристом.

Спершу Всевидько і Джем вважали батька старим, майже соромились його, бо він не грав у футбол і не робив того, що робили батьки інших дітей, а лише читав. Та після випадку зі скаженим собакою вони дізнаються про те, що їхній батько був колись найкращим стрільцем штату. Вони не замислюються про його шляхетне рішення ніколи не брати до рук смертоносної зброї, бо рано чи пізно вона може принести нещастя; і дуже скоро вони зрозуміють, що його виважена і спокійна поведінка під час пожежі – це справжня мужність.

Аттікус навчив своїх дітей справді думати, думати самостійно та задавати правильні питання, а ще ходити з піднятою головою, коли всі навколо думають, що ти — інший.

Ділл

Близький друг Джема і Всевидька. Хлопчина, який має у своєму дитячому житті доволі серйозні проблеми – непорозуміння в родині, складні стосунки з матір’‎ю, тіткою. Кмітливий вигадник, шукач пригод, щиро закоханий у свою подружку Джин-Луїзу.

Страхолюд Редлі

Страхолюд Редлі – персонаж роману, який теж мав вплив на формування маленьких особистостей, Джема, Всевидька, Ділла. Редлі – загадковий самітник, приречений провести життя в старому будинку, відокремлений від людей, які його ніколи не приймуть.

Він був сусідом дітей. Самотня людина, Редлі був відокремлений від світу власними надто консервативними батьками через погану поведінку в юності. Він приречений на самотність, адже в Мейкомбі суспільна думка надто впливає на долю людини, а найстрашніше те, що змінити ці упередження майже не можливо.

Страхолюд Редлі залишає дітям гостинці у дуплі дуба, аби порадувати їх, допомагає вирішити Джему його проблему з розірваними та майже втраченими штанами, непомітно вкриває ковдрою Всевидька під час пожежі, і виявляється справжнім героєм, який рятує дівчинку і її брата від навіженого Боба Юела. Виявляється, що в його житті була лише одна радість – прихильність до сусідських дітей, для них він став янголом-охоронцем.

Коли діти Аттікуса Фінча повертаються зі шкільної вечірки, на них нападає Боб Юел, у бійці він ламає Джему руку. Однак несподівано на допомогу дітям приходить Страхолюд Редлі, який випадково опинився на місці злочину. Артур Редлі, захищаючи дітей у суцільній пітьмі, випадково вбиває нападника його ж зброєю.

Аттікус розуміє, що Редлі не зможе уникнути несправедливого покарання, тому готовий свідчити, що нападника, який відкрито погрожував йому та його дітям, захищаючись, вбив хлопчик. Шериф Тейт сперечається з Аттікусом про доцільність звинувачення у вбивстві Джема, і врешті-решт адвокат приймає версію Тейта, що Юел сам впав на власний ніж.

Всевидько була свідком трагедії, вона все добре бачила і зрозуміла, що має підтвердити версію шерифа, тобто сказати неправду. Для неї не зробити це означає: «Ну, це було б ніби як збити пересмішника, адже так?».

Артур Редлі просить Джин-Луїзу провести його додому і після прощання на порозі його садиби зникає знову. Стоячи на веранді Редлі, Всевидько уявляє життя з точки зору Страхолюда і шкодує, що вони ніколи не відплачували Страхолюду за ті подарунки, які він робив.

Діти в романі Г. Лі творять навколо себе свій особливий, загадковий, казково-романтичний світ зі сховками, таємницями, загадками, у якому мають силу негритянські забобони про страшні місця, про скитання душ померлих; світ, де вкоренилися давні плітки навколо сім’ї Редлі, остаточно зробивши молодшого Редлі Страхолюдом, життя якого описують моторошними подробицями; це «туманний світ, де немовлята сплять і лишень чекають, аби їх зібрали, наче квіти, рано-вранці». Але саме ці діти стають свідками найскладніших ситуацій, і якось непомітно починають розуміти і відчувати людей, дорослішати, осмислюючи «дорослі» проблеми. Автор показує, як змінюється уявлення Всевидька і Джема про світ, а починається це, напевне, з уявлення про їхнього батька.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы