Короткий зміст Тінь Шварц Е

 

Дивні пригоди відбулися з молодим ученим по ім’ю Християн – Теодор, що приїхав у маленьку південну країну, щоб вивчити історію. Він оселився в готелі, у кімнаті, де до нього жив казкар Ханс Кристиан Андерсен. (Може бути, у цьому вся справа?) Хазяйська дочка Аннунциата розповідає йому про незвичайний заповіт останнього тутешнього короля. У ньому він покарав своєї дочки Луїзі не виходити заміж за принца, а знайти собі доброго чесного чоловіка серед незнатних людей. Заповіт уважається великою таємницею, але про нього знає все місто. Принцеса ж, щоб виконати батьківську волю, зникає з палацу. Багато хто намагаються виявити її притулок у надії знайти королівський трон.

Слухаючи оповідання, Християн – Теодор увесь час відволікається, тому що дивиться на балкон сусіднього будинку, де раз у раз з’являється чарівна дівчина. Зрештою він вирішується з нею заговорити, а потім навіть зізнається в любові й, здається, знаходить відповідне почуття.

Коли дівчина йде з балкона, Християн – Теодор догадується, що його співбесідницею була принцеса. Йому хочеться продовжити розмова, і він напівжартівливо звертається до своїй лежачій у ніг тіні, пропонуючи їй піти замість нього до незнайомки й сказати про його любов, Зненацька тінь відділяється й поринає в нещільно причинені двері сусіднього балкона. Ученому стає погано. Що вбігла Аннунциата зауважує, що в постояльця немає більше тіні, а це кепський знак. Вона біжить за доктором. Її батько Пьетро радить нікому не говорити про що происшли.

Але в місті всі вміють підслухувати. От і журналіст, що ввійшов у кімнату, Цезар Борджиа виявляє повну поінформованість про розмову Християна – Теодора з дівчиною. І він, і Пьетро впевнені, що це принцеса, і не хочуть, щоб вона вийшла заміж за приїжджого На думку Пьетро, потрібно знайти тінь, що втекла, що, будучи повною протилежністю своєму хазяїнові, допоможе запобігти весіллю. Аннунциата повна тривоги за майбутнє парубка, тому що потай уже любить його.

У міському парку відбувається нарада двох міністрів. Вони брешуть про Принцесу й Ученого. Вирішують, що він не шантажист, не злодій і не хитрун, а проста наївна людина. Але вчинки таких людей непередбачені, тому треба його або купити, або вбити. Поруч із ними зненацька виникає незнайомець (це – Тінь), косвое місце!» Усі бачать, що Тінь із працею встає, валандається й падає. Отямившись, перший міністр наказує лакеям віднести короля й викликає ката, щоб стратити Вченого. Християна ведуть.

Аннунциата благає Юлію зробити що – небудь для його порятунку. Їй вдається розбудити в співачці добрі почуття. Юлія просить Доктора дати їй чудодійну воду, але Доктор говорить, що вода під сім’ю замками в міністра фінансів і добути її неможливо. Ледь Тінь і Луїза вертаються в тронний зал, здалеку доноситься бій барабанів: страта відбулася. І раптом голова Тіні злітає із плечей. Перший міністр розуміє, що відбулася помилка: не врахували, що, відрубавши голову Вченому, позбавлять його голови і його тінь. Щоб урятувати Тінь, прийде воскресити Вченого. Спішно посилають за живою водою. Голова Тіні знову на місці, але тепер Тінь у всім намагається догоджати своєму колишньому хазяїнові, тому що хоче жити. Луїза в обуренні проганяє колишнього нареченого. Тінь повільно спускається із трону й, закутавшись у мантію, притискається до стіни. Принцеса наказує начальникові стражи: «Взяти його!» Варта вистачає Тінь, але в них у руках залишається порожня мантія – Тінь зникає. «Він зник, щоб ще й ще раз стати в мене на дорозі. Але я довідаюся його, я всюди довідаюся його», – говорить Християн – Теодор. Принцеса благає про прощення, але Християн більше не любить її. Він бере за руку Аннунциату, і вони залишають палац

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы