Чи потрібен я Україні? Твір-роздум у публіцистичному стилі на суспільну тему

 

Україно моя! Рідна земле! Ти звідала на своїм віку і чорні полчища татарської орди, і плач невільників у далекій Туреччині, блиск шабель козацьких, і чобіт фашиста. Важкий, самовпевнений... Не одна ворожа рука посягала на твоє золоте пшеничне поле, на твої сині ріки, на вільних синів твого народу.

Ти славна людом своїм, його вільнолюбивим духом, його високою любов’ю до тебе, рідна Україно.

Перегортаю сторінки твоєї понівеченої долі, твоєї гіркої історії і мимоволі радію за тих славних синів, які вміли любити тебе, які рятували та врятували тебе в лиху годину від неволі, від жорстокого ката, від лютого загарбника.

І ось недавно Україна здобула незалежність.

Воля нарешті розкрила крила широкі над моєю рідною землею.

Вільна!

Тепер потрібно всім дружно добудовувати незалежність на щастя і радість людям.

Чи потрібен я Україні? Так! Адже я її син. Народжений нею, повинен бути вірним сином її. Це мій обов’язок. Найсвятіший. Адже матір треба любити. Хай бідну, знедолену, але любити. Бо вона — мати. Вона дала мені найпрекрасніше — життя!

Чому я потрібен Батьківщині?


Бо саме я, українець, а не хто інший, повинен стати не руйначем моєї рідної землі, а будівничим. І саме тим будівничим, який чесно, добросовісно, з великим терпінням цеглинку за цеглинкою складає, щоб звести храм великої, багатої держави.

Я повинен дати відсіч отим всім злодюгам Назаренкам, що розривають міцну духовну ауру над Україною. Я не повинен мовчати, коли у моїй державі за правдиве слово розпинають чесних Гонґадзе.


Мені дуже хочеться бачити Україну могутньою державою. Щоб не було у ній так званих олігархів, була рівність між людьми не лише на папері. Щоб не знали утисків люди, які працюють чесно для України, її розбудови. Хочеться, щоб був доступ до державного навчання всім, хто справді здібний. Ще мені майбутнє України усвідомлюється як майбутнє держави, яка насамперед дбає про дітей. Адже діти — це майбутнє нації. І яким буде це майбутнє — такою й буде наша держава. Хочеться, щоб діти росли, виховувались не на закордонних фільмах, а на наших, вітчизняних, патріотичних.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы