Моя сім'я

 

Любов і добро — це ключ до щастя. А яке велике щастя, коли поруч з тобою мама і тато! І як це важливо, щоб мама і тато завжди були поруч. Адже коли нам гірко, коли нас хтось образив, то ми насамперед біжимо до них. їм відкриваємо всі таємниці, чекаємо від них поради і захисту.

Мама і тато! Чи є у світі ще кращі слова? І яка я щаслива, що мене лелека приніс саме моїм батькам. Це прекрасно, що моїми батьками є саме мої тато і мама.

Нікому і нічому не можна зрівнятися зі святою материнською любов’ю!

Мама — джерело життя на землі. Мамина ласка — це чарівні ліки від усякого болю. Її думки, молитва охороняють дитину впродовж усього життя. І як легко стає мені на душі, коли мама схиляється над подушкою і хрестить мене, коли лагідно пригортає, цілує і відправляє до школи. Своїй матусі я довіряю всі таємниці. Від неї завжди чекаю поради, чуйного слова, розради. Я прощаю мамі те, що інколи вона мене сварить, адже розумію її і знаю, що життя — це не тільки радість. І прошу в неї пробачення за всі образи, які я завдала їй.


Тато... В моїй уяві — це образ сильної, сміливої і мудрої людини. Це саме так. Від тата ми навчаємося вести господарство, вчимося життю, наполегливості. Недарма кажуть: батько любить дитину, але щоб вона не здогадувалася про це. Батьківська любов — потайна, стримана, врівноважена. Але в погляді свого тата я відчуваю ніжність, тепло, доброту. Я люблю з ним спілкуватися, ходити на прогулянку, радитися. Адже від тата залежить добробут, злагода, достаток, повага, сімейне щастя.

Щасливу сім’ю впізнають за усмішками. Я дуже люблю, коли наша сім’я збирається вдома, а це буває увечері. Ми разом вечеряємо, вирішуємо сімейні справи, дивимося телевізор. Як приємно прокидатися зранку і думати, що в тебе все гаразд, що всі щасливі, здорові і усміхнені. Кожній людині для життя потрібна любов мами і тата, любов рідних. Недарма у дитини дві руки: щоб однією триматися за мамину руку, а другою — за татову.

Мені здається, що любов мами і тата для мене як одне ціле. Вона спонукає мене бути чемною, ввічливою, доброю. Адже говорять: «Яка сім’я, такий і я». 1 коли дитина невихована, то думають, що у родині теж так поводяться.

Я хочу, щоб моя сім’я була щаслива. А для щастя треба небагато. Потрібно, щоб у хаті панували любов і радість, щоб були щирі стосунки, злагода і мир, щоб було все необхідне для життя.

Нехай батьки не залишають своїх дітей сиротами, нехай не вирушають у далекі світи, покидаючи на багато років своїх діточок. Нехай кожна мама і батько ніжними руками обнімають своїх ластів’ят. Нехай у кожній сім’ї світить вогник щастя.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы