Войти
Закрыть

Повсякденність, звичаї і традиції

7 Клас , Всесвітня історія 7 клас Крижановський, Хірна

 

Повсякденність, звичаї і традиції

Заможні індійці жили в просторих будинках, що мали ванну кімнату та вбиральню. Будинок умебльовували кріслами, ліжками, підлогу застилали циновками, килимами, звіриними шкурами. Бідняки тулилися в очеретяних халупах.

Чоловіче й жіноче вбрання було найпростішим. Удома всі ходили напівголими, на люди одягали довгу сорочку та накидку. Жінки красиво обгортали своє тіло кількаметровим полотнищем — сарі. Під впливом мусульман вони носили також шаровари та спідницю, чоловіки — штани й сорочку. Чоловіки мали на голові тюрбан, жінки ходили простоволосими.

Тюрбан — головний убір з легкої тканини у деяких народів Азії та Африки.

Індійці полюбляли прикраси й косметику. Жінки прикрашали себе на свята гірляндами, вінками.

Харчувалися переважно молочними й рослинними стравами. М’ясо та міцні напої майже не споживали, бо це заборонялося релігією.

Індійці любили веселитися, святкувати. Напровесні відзначали холі — свято фарб (усі ходили з пофарбованим лицем, руками, волоссям та ще й обсипали чи обприскували один одного фарбою). Восени справляли дівалі — свято вогнів, щоб улюбленому герою й богу Рамі було видніше повертатися додому після перемоги над підступним демоном. Існувало багато й інших свят.

Масове паломництво індусів до місця злиття рік Гангу і Джамни. Фото

скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "Всесвітня історія 7 клас Крижановський, Хірна", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація