Войти
Закрыть

Давня Індія (відповіді)

ГДЗ 6 Клас , ГДЗ Всесвітня історія 6 клас Щупак, Бурлака 2019

 
§ 20 Давня Індія
ЗНАЮ й РОЗУМІЮ: запитання та завдання
I. Знаю нове
1. Назвіть перші осередки цивілізації в Індії.
У V-IV тис. до н.е. в гірських районах Індської долини виникли перші землеробські поселення, а в III тис. до н. е. — найдавніші міста. Тут зародилася Індська (або Гараппська) цивілізація
2. Поясніть зміст понять: варна, каста, буддизм, індуїзм.
Варни — це замкнені групи різних за соціальним станом людей, приналежність до яких визначалася народженням.
Касти — замкненої групи представників однієї професії.
Буддизм — релігійно-філософське вчення (дгарма) про духовне пробудження (бодгі), яке виникло близько VI століття до н. е. в Стародавній Індії.
Індуїзм — стародавня національна релігія, корені якої ведуть до ведичної цивілізації.
3. Яку роль в історії Індії відіграв цар Ашока?
У ІІІ тис. до н. е. в Індію проникли племена аріїв, які змішалися з місцевим населенням. Поступово в населення долини Гангу з'явилася майнова нерівність, вожді-раджі ставали царями, передаючи свою владу у спадок. У ІІІ ст. до н. е. майже всю Індію зміг об'єднати в одній державі правитель Ашока з династії Маур'їв.
4. Якими культурними надбаннями Давньої Індії послуговується сучасне людство?
З-поміж пам'яток архітектури й мистецтва до наших днів дійшли лише колони царя Ашоки, на яких були записані його укази та послання підданим.
Збереглися в Індії буддійські храми й монастирі, іноді величезних розмірів, зі складною архітектурою, а також ступи споруди, призначені для збереження святинь.
Індія є батьківщиною відомих нам арабських цифр (винайшли їх у Індії, проте європейці ознайомилися з цими цифрами за посередництва арабів). Жителі Індії також придумали гру в шахи, володіли знаннями про рух небесних тіл.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Всесвітня історія 6 клас Щупак, Бурлака 2019", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація