Войти
Закрыть

Наукові і технічні досягнення. Книгодрукування (відповіді)

ГДЗ 7 Клас , ГДЗ Всесвітня історія 7 клас Пометун, Малієнко 2020

 
§23. НАУКОВІ І ТЕХНІЧНІ ДОСЯГНЕННЯ. КНИГОДРУКУВАННЯ
1. Хто такий Роджер Бекон?
Провісником дослідної науки був оксфордський професор, монах Рîджер Бакон (1214–1292).
Твори Р. Бекона викликали жорстке неприйняття з боку католицького духовенства. За вироком церковного суду він майже 14 років просидів у в’язниці.
2. Хто з європейців першим описав подорож до Китаю та Центральної Азії?
В епоху Хрестових походів розвивалися географічні знання, стали досконалішими географічні карти, з’явилися перші географічні атласи. Ще в XIII ст. венеціанський купець і мандрівник Марко Пîло дослідив та описав Китай і Центральну Азію.
3. Які наукові досліди і для чого здійснювали алхіміки?
Вагомий внесок у розвиток дослідних знань зробила середньовічна алхімія, яка займалася пошуками «філософського каменя» — способу виготовлення універсальних ліків та перетворенням звичайних металів на срібло чи золото. Досліджуючи хімічні й фізичні властивості речовин, алхіміки отримали чимало сплавів та хімічних сполук, зокрема соду.
4. Коли і ким було винайдено книгодрукування?
Батьком європейського книгодрукування став німецький винахідник Йоганн Гутенбåрг. У середині XV ст. він винайшов друкарський верстат і спеціальну фарбу для літер.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Всесвітня історія 7 клас Пометун, Малієнко 2020", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація