Войти
Закрыть

Навчальний проект «Смітити не можна переробляти»

5 Клас , Природознавство 5 клас Ярошенко, Бойко

 

НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЕКТ «СМІТИТИ НЕ МОЖНА ПЕРЕРОБЛЯТИ»

Мета: навчитися перетворювати вже використані речі, заощаджувати власні кошти, зберігати природні багатства та запобігати забрудненню довкілля.

Хід роботи

Завдання 1. Об’єднайтеся в невеликі групи (по 3-5 учнів). Розгляньте мал. 175, 176, що ілюструють повторне використання вживаних речей. Запропонуйте свої ідеї подібного «другого життя» використаних речей.

Завдання 2. Розподіліть можливі ролі в ході виконання проекту. Відповідно до них підготуйте необхідні матеріали для здійснення наміченої ідеї повторного використання вживаних речей.

Мал. 175. «Друге життя» використаних речей

Мал. 176. Ідеї для окраси подвір’я

Завдання 3. Зробіть нову річ. Покажіть, як її можна використовувати. Сфотографуйте свої дії і результати роботи для звіту.

Завдання 4. Спробуйте визначити (приблизно), скільки коштувала б нова така річ. Порівняйте її вартість із затратами на річ, створену в ході проекту.

Завдання 5. Проаналізуйте досягнення й недоліки виконаного проекту та поставте правильно кому в його назві: «Смітити не можна переробляти».

Завдання 6. Підготуйте звіт про виконання свого проекту. Він може бути у формі усного виступу, рекламного постера, мультимедійної презентації. Презентуйте свій проект однокласникам (батькам, молодшим класам чи паралельному класу).

Завдання 7. З’ясуйте, яким був внесок кожного члена вашої групи у спільну роботу, яким було вміння співпрацювати, розв’язувати проблеми, приймати рішення, формулювати висновки, фіксувати результати, створювати звіт та ін. Оцінити діяльність кожного в групі (само- чи взаємооцінювання).

скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "Природознавство 5 клас Ярошенко, Бойко", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація