Войти
Закрыть

Практична робота №4 Встановлення за картами (тектонічною, геологічною, фізичною ) зв'язків між тектонічними структурами, рельєфом (відповіді) Топузов 2021

ГДЗ 8 Клас , Географія 8 клас Топузов, Надтока 2021 (Зошит для практичних робіт)

 
Практична робота № 4
Встановленняза картами(тектонічною, геологічною, фізичною)зв'язків між тектонічними структурами, рельєфом
Завдання 1.Визначте, які з тектонічних структур є піднятими (Вгору), а які - опущеними (Вниз) внаслідок вертикальних тектонічних рухів, та заповніть пропуски в таблиці, скориставшись картою тектонічноїбудови.

Завдання 2.Визначте, які з форм рельєфу є піднятими (Вгору), а які - опущеними(Вниз)тапозначте їх на контурній карті.

Завдання3.Встановіть відповідність між тектонічними структурами і великими формами рельєфу. Для цього заповніть пропуски в таблиці та наведіть власні приклади, позначаючи стрілкою опущені чи підняті тектонічні структури та формирельєфу.

Рельєф за співвідношенням із тектонічними структурами буває успадкованим і оберненим. Успадкований рельєф, коли піднятим тектонічним структурам відповідають гори і височини, а опущеним - низовини.
На території України переважає успадкований рельєф, але є і винятки, наприклад, Прикарпатська височина.
Їх можна пояснити дією внутрішніх рельєфотвірних чинників.
Завдання 4.Установіть відповідність між тектонічними структурами і корисними копалинами. Для нього заповніть пропуски в таблиці, використовуючи карту корисних копалин атласу або навчального електронного посібника.

Висновок: Паливні корисні копалини мають осадове походження і приурочені до осадового чохла та осадових порід складчастих областей.
Рудні корисні копалини мають переважно магматичне / метаморфічне походження і приурочені до метаморфічних порід складчастих областей.
З фундаменту Українського щита видобувають залізну руду, а з його осадового чохла - буре вугілля.
З гірських порід Донецької складчастої області видобувають як паливні корисні копалини кам'яне вугілля, так і рудні - ртутні руди і нерудні - кам'яна сіль.
У зоні Передкарпатського прогину видобувають - нерудні корисні копалини - сірку, а у Вулканічних Карпатах, що обрамовують Закарпатську западину, видобувають нерудні корисні копалини -це будівельні матеріали.
Завдання5.Наконтурнійкарті«Мінерально-сировинні ресурси»:-нанесіть нафтогазоносні регіони та вугільні басейни, підпишіть назви вугільних басейнів;
-нанесіть залізорудні басейни та райони, надпишіть їхні назви;
- нанесіть родовища графіту, сірки, кам'яної солі, вапняку та Надпишіть їхні назви.

скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "Географія 8 клас Топузов, Надтока 2021 (Зошит для практичних робіт)", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація