Войти
Закрыть

Практичне використання топографічних карт. Визначення географічних і прямокутних координат за топографічною картою (відповіді)

ГДЗ 8 Клас , ГДЗ Географія 8 клас Кобернік, Коваленко 2021

 
§ 7. Практичне використання топографічних карт. Визначення географічних і прямокутних координат за топографічною картою
Перевір себе
1. У яких сферах діяльності людини використовують топографічну карту? Наведіть конкретні приклади.
Топографічні карти необхідні для всіх стадій проектно-дослідницьких робіт, які виконуються для топографічного забезпечення геологічні розвідки, розробки родовищ корисних копалин, гідроенергетичного, транспортного будівництва і т. д.
2. Розкажіть, як за топографічною картою визначають географічні координати.
Визначаючи географічні координати за топографічною картою, вимірюють відстані від точки до позначених координатних ліній: меридіанів або паралелей. Для точності доцільно використовувати металеву лінійку. Крім того, точність фіксації координат залежить і від масштабу карти: чим він більший, тим точніше визначення.
3. Як за кілометровою сіткою визначають прямокутні координати точок х і у?
Прямокутні координати
Координата Х визначається за горизонтальними лініями кілометрової сітки й показує відстань у метрах будь-якої точки від екватора. Координату У визначають за вертикальними лініями кілометрової сітки. Вона показує відстань у метрах від осьового меридіана певної геодезичної зони.
4. Поясніть, що означають числа прямокутних координат
Вона показує відстань у метрах від осьового меридіана певної геодезичної зони. Прямокутні координати записують семизначними числами. Одиниці вимірювання при цьому не вказують. У Північній півкулі координата Х завжди є додатним числом, у Південній півкулі – від'ємним.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 8 клас Кобернік, Коваленко 2021", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація