Войти
Закрыть

Раціональне природокористування (відповіді)

ГДЗ 8 Клас , ГДЗ Географія 8 клас Довгань, Стадник 2021

 
§ 42. Раціональне природокористування
Запитання та завдання для самоперевірки
1. У чому полягає суть моніторингу навколишнього середовища? Які види спостережень за станом довкілля проводять в Україні?
Мета моніторингу полягає в реєстрації стану природних систем, його прогнозуванні, видачі даних керівним структурам для своєчасного попередження негативних змін навколишнього середовища.
Екологічний моніторинг довкілля
- Функціонування державної системи моніторингу довкілля
- Моніторинг якості повітря
- Моніторинг стану вод суші
- Моніторинг показників біологічного різноманіття
2. Що таке природокористування? Доведіть на конкретних прикладах, що в Україні переважає нераціональне природокористування.
Природокористування — сфера виробничої та наукової діяльності, вся сукупність засобів, які застосовує суспільство задля комплексного вивчення, освоєння, використання, відновлення, поліпшення й охорони природного середовища та природних ресурсів з метою розвитку продуктивних сил, забезпечення сприятливих умов.
Надмірна експлуатація земель та використання мінеральних добрив зменшили площу й підірвали родючість наших чорноземів, отруїли ґрунти, річки, озера й моря. Фахівці, що проводять моніторинг навколишнього середовища, стверджують, що екологічна ситуація в Україні стає більш загрозливою.
3. Поясніть зміст поняття «сталий розвиток».
Стійкий розвиток, сталий розвиток — загальна концепція стосовно необхідності встановлення балансу між задоволенням сучасних потреб людства і захистом інтересів майбутніх поколінь, включаючи їх потребу в безпечному і здоровому довкіллі.
4. Назвіть основні напрямки раціонального природокористування.
Принципи раціонального природокористування
- «Нульовий рівень» споживання природних ресурсів;
- Відповідності антропогенного навантаження природно-ресурсному потенціалові регіону;
- Збереження просторової цілісності природних систем у процесі їх господарського використання;скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 8 клас Довгань, Стадник 2021", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація