Войти
Закрыть

Транспорт України (відповіді)

ГДЗ 9 Клас , ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2017

 
§ 38. ТРАНСПОРТ УКРАЇНИ
ПЕРЕВІРИМО СВОЇ ЗНАННЯ І ВМІННЯ
1. Визначте види транспорту, що здійснюють в Україні основні перевезення пасажирів і вантажу.
В Україні розвинені всі види транспорту. Єдину транспортну систему країни представляють залізничний, морський, річковий, автомобільний і авіаційний транспорт, а також міський електротранспорт, у тому числі метрополітен, трубопровідний транспорт і шляхи сполучення загального користування.
2. Покажіть на карті основні порти України.
Лідером за обсягами вантажообігу серед морських портів України і найбільшим пасажирським портом на Чорному морі є Одеський порт. Річковий транспорт в Україні пов’язаний передусім з головною водною магістраллю - р. Дніпро, що є судноплавним на всьому протязі в межах України.
3. Наведіть приклади найбільших транспортних вузлів в Україні.
Так називають шляхи сполучення, що забезпечують значні перевезення вантажів і пасажирів на напрямках їх найбільшої концентрації (див. Додаток «Перелік міжнародних транспортних коридорів Європи»).
4. Поясніть транзитне значення транспортних магістралей в Україні.
Потенціал розвитку в Україні транспортної системи є надзвичайно високим. Це зумовлено значною територією країни, великою чисельністю її населення, значною кількістю великих міст, а також вигідним географічним положенням України на перехресті транзитних шляхів між Сходом та Заходом.
5. Який вид транспорту доцільно розвивати в Україні? Відповідь обґрунтуйте.
Залізничиний.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2017", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація