Напіввільна система утримання кролів

 

Напіввільна система передбачає утримання тварин при різних варіантах:

  • • у спрощених групових клітках з вигулами;
  • • групових вигулах під навісом;
  • • на великих відгороджених ділянках й островах.

Недоліки цієї системи: значні труднощі в проведенні ветеринарно-санітарних, лікувально-профілактичних заходів і селекційно-племінній роботі, а також в організації ефективного захисту хутрових звірів і кролів від нападу хижаків (рис. 5.4).

Напіввільне утримання кролів

Рис. 5.4. Напіввільне утримання кролів

Вибір системи утримання визначається природно-кліматичними умовами та вимогами, характерними для кожного виду технології. Так, при вирощуванні кролів у присадибних господарствах, на невеликих фермах, у підсобних господарствах

переважають кліткова, комбінована, а подекуди – шедова системи утримання. Дня господарств промислового типу характерним є цілорічне утримання кролів у закритих механізованих приміщеннях із регульованим мікрокліматом.

По числу самок рекомендують наступні розміри звірівничих і кролівничих ферм: норкові – 2000-40000; лисиці – 600-9000; песцеві – 500-7500; соболині – 750- 12000; нутрієві – 1500 – 6000; кролі при утриманні в сараях – 1200-4500; й у закритих приміщеннях – 2000 -15000 голів.

При будівництві, експлуатації й реконструкції звірівничих і кролівничих ферм керуються типовими проектами. їх підбирають залежно від потужності проектованого господарства. Передбачають також проекти ветлікарні, котельні, гаража, механічної майстерні (гаража для кормороздавачів), складів, вагові для автомашин.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы