Утримання перепелів

 

Приміщення для утримання перепелів повинне добре опалюватися, мати вентиляцію й штучне освітлення. Можливе утримання дорослої птиці в неопалювальних приміщеннях, у спеціально обладнаних, утеплених зонах. При такому утриманні перепели, у холодні зимові місяці не несуть яйця, але за рахунок зимового відпочинку, можуть нестися декілька років.

Подовгу освітлювати перепелів прямими сонячними променями не бажано, тому що вони дуже збуджуються. Перепелів не слід утримувати в гучних місцях: поблизу доріг, аеродромів, закладів з голосною музикою й тому подібних. За існуючими санітарними нормами пташник, призначений для промислового утримання перепелів, повинен розташовуватися не ближче 300 метрів від житлових будинків.

Кількість перепелів у клітці може бути різною. Однак важливо дотримуватись норм площі підлоги. Співвідношення чисельності японських перепелів до розмірів клітки залежить від мети їхнього вирощування. Якщо їх вирощують для одержання харчового яйця, то рекомендується на 1 м розміщати близько 120 голів. Якщо ж для вирощування ремонтного молодняку, то щільність посадки повинна бути меншою, оскільки при збільшенні щільності посадки знижується ймовірність заплідненості яєць.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы