Картографування врожайності

 

Для виконання якісного збирання і в подальшому вирощування наступної культури необхідно проводити складання карти урожайності кожного поля. Тому що на одному полі, в різних його ділянках, урожайність однієї і тієї ж культури може різко змінюватись.

Для картографування врожайності використовують на комбайні спеціальний прилад ACT або Cebis, який з'єднаний із вимірювачем вологості зерна, світловим датчиком, переднім мостом комбайна та сенсором нахилу жатки.

Принцип картографування включає в себе знання ширини захвату жатки, середній намолот на певному відрізку із позиціюванням GPS. Потім ця інформація через інтерфейс обробляється за допомогою програми AGRO-MAP.

В Україні у 2000 р. прийнято “Програму створення та впровадження технічних засобів для технологій точного землеробства”, реалізація якої дала перші результати, створено мобільні машини для механічного відбирання проб грунту, електронно-механічні пристрої для зміни доз внесення добрив, машину для диференціального обробітку грунту, радіосистему для визначення координат агрегатів, з використанням базової радіостанції, та ін.

В Україні елементи точного землеробства, на даний час широко впровадженні в таких областях, як Рівненська та Київська.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы