Використання ЕМ-препаратів на озимих та ярих зернових культурах

 

Зразу після збирання попередника, де використовується подрібнення рослинних решток, проводиться обробіток ґрунту ЕМ-А в дозі 60-90 л/га. Через 14 діб вносять ЕМ-бокаші в кількості 5-10 т/га, але за тиждень до висіву посівного матеріалу. У випадку, якщо як попередник використовується чорний пар, спочатку вноситься ЕМ-бокаші в кількості 3-7 т./га під дискування грунту, а потім через 14 діб вноситься ЕМ-А – 60-90 л./га.

Обробка посівного матеріалу- розчином ЕМ-А проводиться в пропорції 1:1000. Обробляється зерно цим розчином методом занурення або безперервно розпилюється на насіння, або обробляється в протруювальних машинах. Норма витрати становить 10–20 л/т. робочого розчину (0,322-0,625 л/т ЕМ-А). Насіннєвий матеріал у той же день висівається.

При настанні фази 3-4 листків зернових культур (початок кущіння) вноситься ЕМ-А в дозі 20-60 л/га, але до 5-10 жовтня.

Навесні, через 7-14 діб після настання +10°С повітря та фізичної стиглості грунту (ранньовесняного боронування, закриття вологи) у період ІІІ-ІУ етапу органогенезу (фазу кущіння, початку виходу в трубку), вноситься ЕМ-А в дозі 20 л/га. За потреби, якщо прогнозується поява шкідників і хвороб, проводиться обробка посівів ЕМ-5 в дозі 2-3 л/га. Препарати вносять ввечері, вранці або в похмурі прохолодні дні. ЕМ-А можна вносити по росі або перед дощем.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы