Характеристика якісних показників продукції зернових культур при застосуванні РРР “Вимпел”

 

Види обробки

Дозування

Витрати

грн./га

Прибавка,

т/га

Вартість

прибавки

грн./га

Окупність,

%

Обробка насіння

300 г/т 500 г/т

  • 8,66
  • 14,44
  • 0,25
  • 0,40
  • 300
  • 400
  • 3464
  • 2770

Обробка в фазу кущіння

500 г/га

57,75

0,56

672

1164

Обробка в фазу виходу в трубку

500 г/га

57,75

0,7-0,8

960

1662

Примітка. При вартості зерна 1200 грн. або 171,4 $ за 1 т

Застосування морфорегуляторів гарантує економічну доцільність внесення підвищених норм азотних добрив та пестицидів. Це своєрідне "технологічне страхування" посівів від негативного впливу природних явищ (сильні вітри, заливні дощі з поривами вітру та ін.).

Найвища ефективність хлормекватхлориду (д. р. 460 г/л) проявляється при його внесенні у фазі кущіння, коли ще не настало видовження стебла (перший вузол прощупується на висоті 1 см над поверхнею грунту). Не рекомендується зміщувати його внесення на середину та кінець четвертого етапу органогенезу через жорстку дію на рослини пшениці, що триває 14 днів та інтоксикуючу дію на конус росту на п'ятому етапі. Оптимальна температура після внесення препарату упродовж 5-6 днів повинна становити 12°С, але не нижче 8°С.

У разі використання морфорегуляторів для інтенсифікації та синхронізації процесу кущіння (зі збереженням захисної дії від вилягання) строки їх внесення мають бути більш ранні.

Не рекомендується застосовувати ретарданти з метою захисту від вилягання в суху погоду, на слаборозвинутих посівах, при потенціалі врожайності нижче ЗО ц/га, на забур'янених площах таза норми внесення азоту не більше N60-

Отже, застосування регуляторів росту рослин дає результати, які не можуть бути досягнуті іншими агроприйомами. Регулятори росту рослин (стимулятори росту рослин, ріст регулюючі речовини, біостимулятори) дають змогу не лише підвищувати урожай, покращувати його якість, але й зміщувати строки дозрівання, суттєво підвищувати стійкість рослин до несприятливих факторів середовища, значно покращувати екологічний стан навколишнього середовища за рахунок зменшення норм використання пестицидів, зниження впливу радіонуклідів.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы