Інтенсивна технологія вирощування пшениці ярої
Біологічні особливості (табл. 27). Порівняно із іншими ярими культурами, пшениця яра добре переносить весняне пониження температурних показників, тоді як ячмінь ярий може відчувати пригнічення і на ньому спостерігається таке явище, як "застуженість" рослин.
Технологія вирощування
Сучасні сорти. У виробництві вирощують наступні сорти пшениці ярої: твердої – Букурія, Дарина, Ізольда, Кучумувка, Спадщина, Чадо, Харківська 23, Харківська 27, Харківська 39, Харківська 41; м'якої – Ажурна, Аранка, Венера, Етюд, Краса Полісся, Печерянка, Елегія Миронівська, Ясна, Харківська 26, Харківська 28, Харківська 30, Колективна 3, Недра, Сюїта та ін.