Ускладнення у ході судового розгляду цивільної справи

 

Проведення судового розгляду за одне судове засідання більше ідеальний, ніж реальний варіант розвитку подій у цивільному процесі, зважаючи на виникнення обставин, які не дозволяють продовжити або завершити розгляд справи. У теорії цивільного процесу такі обставинами прийнято називати ускладненнями у ході судового розгляду цивільної справи. Під ними розуміють визначені законом обставини, які перешкоджають продовженню судового розгляду цивільної справи.

У залежності від того, який характер матимуть наслідки цих обставин, обставини поділяють на такі, що (1) унеможливлюють проведення судового засідання, але не перешкоджають судовому розгляду цивільної справи в цілому; (2) роблять неможливим судовий розгляд цивільної справи у цілому. Тому ускладнення у ході судового розгляду цивільної справи поділяються на групи за наслідками:

1) тимчасове припинення провадження у справі (оголошення перерви у судовому розгляді, відкладення розгляду цивільної

справи, зупинення провадження у справі), коли мають місце перешкоди для проведення судового засідання, але після їхнього зникнення судове засідання може бути проведене в інший час;

2) закінчення провадження у справі без ухвалення рішення суду по справі (залишення заяви без розгляду, закриття провадження у справі), у результаті якого цивільний процес припиняється у цій справі остаточно і рішення у справі не ухвалюється.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы