Повідомлення боржника про видачу судового наказу

 

Після видачі судового наказу суд не пізніше наступного дня (ч.1ст. 104 ЦПК України) надсилає його копію боржникові рекомендованим листом із повідомленням.

Одночасно з копією судового наказу боржникові надсилається копія заяви стягувача з копіями доданих до неї документів та роз'яснюється його право в разі заперечення проти вимог стягувача протягом десяти днів з дня отримання судового наказу подати заяву про його скасування або зміну.

Днем отримання боржником копії судового наказу є дата, зазначена у поштовому повідомленні про вручення. У разі якщо боржник відмовляється від отримання копії судового наказу або відсутній за вказаною адресою, днем отримання боржником копії судового наказу є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову боржника отримати копію судового наказу чи відмітки про відсутність боржника за вказаною адресою.

Вимоги до заяви про скасування судового наказу та строки її подання містяться у ст. 105 ЦПК України. Заява боржника повинна бути подана до суду в письмовій формі. Вона може бути подана також органами та особами, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб.

В такій заяві в обов'язковому порядку повинні міститись наступні реквізити:

  • 1) найменування суду, в який подається заява;
  • 2) ім'я (найменування) стягувача та боржника, а також ім'я (найменування) представника боржника, якщо заява подається представником, їхнє місце проживання або місцезнаходження;
  • 3) наказ, що оспорюється;
  • 4) посилання на обставини, які свідчать про повну або часткову необґрунтованість вимог стягувача;
  • 5) посилання на докази, якими боржник обґрунтовує свої заперечення проти вимог стягувача;
  • 6) перелік документів, що додаються до заяви.

Якщо заява про скасування судового наказу не відповідає законним вимогам, то до неї застосовуються норми ст. 121 ЦПК України- вона залишається без руху або повертається.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы