Відкриття провадження за заявою про відновлення втраченого судового провадження

 

Відсутність - суд, який ухвалив рішення по суті справи або постановив ухвалу про закриття провадження у справі (ст. 404 ЦПК України).

До суду подається заява, в якій має бути вказано: про відновлення якого саме провадження просить заявник; чи було у справі ухвалено рішення по суті справи або постановлена ухвала про закриття провадження; якою саме особою з числа осіб, які брали участь у справі, був заявник; хто конкретно і в якості кого брав участь у справі; місце проживання чи місцезнаходження цих осіб; що відомо заявнику про обставини втрати провадження, про місцезнаходження копій документів провадження або відомостей щодо них; поновлення яких саме документів заявник вважає необхідним, для якої мети необхідне їх поновлення.

Важливою вимогою для змісту заяви є зазначення мети звернення до суду для відновлення втраченого судового провадження, яка визначає процесуально-правову передумову звернення до суду. Якщо у заяві не зазначено мету відновлення провадження або відомості, необхідні для його відновлення, суд постановляє ухвалу про залишення заяви без руху, якою встановлює заявникові строк, необхідний для усунення цих недоліків, а в разі невиконання цих вимог - ухвалою визнає заяву неподаною і повертає заявнику (ч.ч. 1 і 2 ст. 121 ЦПК України). У разі якщо мета звернення до суду, зазначена заявником, не пов'язана із захистом його права та інтересів, суд своєю ухвалою відмовляє у відкритті провадження у справі. Якщо ж це з'ясовано вже після відкриття провадження у справі, то суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду (п. 38 постанови Пленуму Верховного Суду України "Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суці першої інстанції" від 12 червня 2009 р.).

До заяви подаються документи або їхні копії, які можуть посприяти вирішенню питання, навіть якщо вони не посвідчені у встановленому порядку, котрі збереглися у заявника або у справі (ст. 405 ЦПК України).

Законом не встановлено вимоги щодо оплати судового збору при поданні заяви про відновлення втраченого судового провадження.

Ухвала про відмову у відкритті провадження, так само як і ухвала про відмову в поновленні втраченого судового провадження, може бути оскаржена в апеляційному порядку (п. 29 ч. 1 ст. 293 ЦПК України).

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы