Призначення, конструктивні особливості і принцип роботи окремих вузлів, систем Газотурбінні установки ГТК, ГТК, ГІК-10-4

 
  • Версія друку Весь реферат без реклами та завантаження шаблону:)
  •  
    Призначення, конструктивні особливості і принцип роботи окремих вузлів, систем Газотурбінні установки ГТК, ГТК, ГІК-10-4
    Всі модифікації виконані по відкритому циклу з регенерацією тепла, з вільною силовою турбіною. Це забезпечує високу економічність і маневреність установки. Вона якнайповніші задовольняє тр.бованиям, що пред'являється до умов роботи в системі газопроводів. ГТК на відміну від двох перших модифікацій має вертикально розташовану камеру згоряє, підвішену непосредствеї але до вхідного патрубка газової турбіни.
    Особливості системи маслоподачі ГТК. В газоперекачуваному агрегаті застосована циркуляційна примусова система масл: постачання, яка забезпечує мастило підшипників агрегату, ущільнення нагнітача і роботу системи регулювання. В час роботи агрегату масло подається в систему головним масляним насосом з подачею 2390 л/міни при тиску 1,2 МПа. Насос знаходиться в пері, німий блоці трубоагрегата. Стійкість роботи насоса забезпечує :я інжектором, що створює підпір в всмоктувальному патрубку насоса. Інжектор встановлений безпосередньо на рамі маслобака.
    Масло з системи нагнітання головного масляного насоса проходить і через здвоєний зворотний клапан з Dy = 125 і розділяється на три потоки струму: до маслоохолоджувача, через регулятор тиску "після себе" і будівельний дросель з Dy = 50 і блок насосів з підігрівом масла; до ; соплу інжектора насоса і в систему регулювання (силове масло); в : систему регулювання (масло постійного тиску) через регулятор : тиск "після-себе".
    Регулятори тиску "після-себе" підтримують постійний і тиск, рівний 0,6 МПа. У разі перевищення тиску масла перед маслоохолоджувачами частина масла підбурюється запобіжним : клапаном з Dy = 50 в раму-маслобак. Після маслохолоджувача масло з 1 температурою не більше 50 ° розділяється на три потоки: до гвинтових 1 насосів для ущільнення нагнітача; на мастило опорно-наполегливого підшипника нагнітача, через зворотний клапан Dy = 50; на мастило підшипників турбогрупи через дросельний клапан з Dy = 100, знижуючий тиск масла до 0,1 МПа, і зворотний клапан.
    У блок насосів з підігрівом масла входять маслоохолоджувач, в якому масло підігрівається г зрячою водою при пуску машини в зимовий час, гвинтові і резервний маслонасоси і арматура; запобіжний дросельний і зворотні клапани і засувки. Масло поступає до вкладишів підшипників турбогрупи через регульовані дроселі, за допомогою яких встановлюється необхідна витрата масла при тиску 0,06 МПа. Під час пуску і зупинки агрегату працює пусковий; насос, що забезпечує подачу масла 2000 л/міни в систему через з двоєний зворотний клапан при тиску 0,5 МПа. У разі аварійного зниження тиску масла або за відсутності в час зупинка агрегату напруги змінного тиску для живлення двигуна пускового насоса автоматично включається резервний насос, з електро двигуном постійного струму. Резервний насос двоступінчатим, перший ступінь має продуктивність 460 л/міни при тиску і нагнітанні 0,1 МПа і підключена до маслопроводу мастила після маслоохолоджувача через зворотний клапан з Dy = 80. Другий ступінь насоса продуктивністю 55 л/міни подає масло з тиском 0,5 МПа через зворотний клапан з Dу = 25 на ущільнення нагнітача, а частина масла, через дросельну шайбу, на мастило об юрно-наполегливого підшипника нагнітача. На всмоктуванні резервного насоса є засувка для відключення насоса при ревізії без зливу масла з рами-маслобака.
    Гвинтові насоси подають масло високого тиску через зворотний ! клапан на торці ущільнення і опорний підшипник нагнітача частина масла до зворотного клапана поступає в лінію мастила перед блоком насосів регулятором перепаду, який підтримує задане перевищення тиску масла над газом. Перепад тиску масла над газом контролюється за допомогою показуючого прибора (дифманометра) і реле перепаду, які сполучені з маслопроводом високого тиску і з камерою поплавця. Для захисту нагнітача від помпажа є сигналізатор, до якому}- підводиться обчищене масло з постоянішім тиском 0,5 МПа. Загазоване масло безперервно очищається від газу в гідрозатворі Масло з кратерів підшипників, від сигналізатора помпажа, гідрозатвора і з системи регулювання зливається в один з відсіків рами-маслобака і після фільтрації знов поступає в систему.Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы