Дівчинка на малюнку (твір-опис зовнішності за малюнком Т. Шевченка „Казашка Катя”)

 

Малюнок „Казашка Катя” Великий Кобзар створив під час свого десятирічного заслання.

Тема звичаїв та обрядів казахського народу приваблювала геніального творця, і він висвітив її у своїй творчості.

На передньому плані малюнка ми бачимо дівчинку-підлітка, яка запалює каганець на цвинтарі біля могили своїх предків. Цю обрядову дію здійснюють на самоті, вночі. За давнім казахським повір'ям, із цього каганця пташки п'ють воду, молячись за померлих.

Дівчинці тривожно й лячно, але вона усвідомлює свій обов'язок перед предками, адже шанує вірування свого древнього народу.

Майстер з любов'ю подає портрет юної казашки. Приваблює погляд її кругловиде миле обличчя. А як пасують цій дівчинці маленький, чітко окреслений рот та широкі чорні брови! Не псує степової вроди невеликий кирпатий носик. Справжньою окрасою казашки Каті є дві товсті коси. Вони спадають на плечі дівчини з-під національного головного убору.

Геніальний художник і великий поет Тарас Григорович Шевченко використав графічний малюнок, характерною ознакою якого є м'які відтінки коричневого кольору. Митцю вдалося створити романтичний образ вродливої юної казашки. Малюнок „Казашка Катя” є одним із шедеврів вітчизняної та світової графіки.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы