Славетний отаман Іван Сулима (за твором „Над Кодацьким порогом”) - варіант 2

 

У своїх творах А. Кащенко оспівував історичних героїв нашого народу. Читаючи оповідання „Над Кодацьким порогом”, ми ніби відчуваємо себе причетними до славетного минулого нашої Батьківщини, яскраво уявляємо собі величну постать Івана Сулими.

Кошовий отаман Іван Сулима приваблює нас, як своїх сучасників, надзвичайною винахідливістю та сміливістю, а також фізичною силою. Багато років у турецькому полоні не змогли зломити сили його духу. При першій можливості він розбив замок на своїх кайданах та одімкнув усіх товаришів-невільників, а турків взяв у бранці. Ця подія прославила ім'я Сулими на весь світ.

Ставши гетьманом, запорозький ватажок виявляє прекрасні організаторські здібності, а також хист стратега. Він вдало планує напад на місто Азов, а також Кодацьку фортецю.

Однак головною рисою вдачі Івана Сулими є його глибока любов до Батьківщини, заради якої він і починає війну з Польщею. І лише підступна зрада козацької старшини не дала можливості гетьману довести цю справедливу війну за незалежність України до перемоги.

Я з глибокою повагою ставлюся до борця за визволення українського народу з польського ярма — Івана Сулими і думаю, що ім'я цього вірного патріота рідної землі справедливо залишилось у пам'яті народній.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы