"Анна Кареніна" характеристика Кіті

 

Образ Кіті в романі “Анна Кареніна” Льва Толстого розкритий досить детально.

“Анна Кареніна” характеристика Кіті

Катерина Щербацька – одна з героїнь роману Л. М. Толстого «Анна Кареніна», красива молода княжна зі шляхетної родини, молодша сестра Дар’ї (Доллі) Облонської, згодом дружина Костянтина Левіна. Кіті всього вісімнадцять років. Вона тільки почала виходити в світ і користується чималим успіхом. Багато юнаків на московських балах вже були закохані в неї, але два кавалера представлялися серйозними претендентами на руку дівчини. Перший – потомствений дворянин Левін Костянтин, другий – представник світської молоді, граф Вронський. Кіті подобалося її положення у суспільстві, їй лестила увага.

У той час як вона захоплена Вронским, в місто приїжджає небайдужий їй Левін і робить їй пропозицію. Кіті відмовляє, в надії отримати зізнання від Вронського. Такий хід подій сильно ранить Левіна і надовго забирає в нього душевну рівновагу. Той їде в своє село і з головою поринає в роботу. Більш навчений в сердечних справах Стіва Облонский радить відразу не опускати руки, а боротися за серце дівчини. Кіті тим часом помічає, що Вронський захоплений зовсім не нею, а Анною Кареніною. Ця новина валить дівчину в шок, від чого вона серйозно починає хворіти. Батьки Кіті відправляють її на лікування до Німеччини.

Оговтавшись, Кіті розуміє, що вона хотіла б бути Левіну дружиною. Вони випадково зустрічаються в селі у Облонських через кілька місяців. Молоді пояснюються один з одним і на цей раз Кіті відповідає згодою на пропозицію Костянтина. Перший час сімейне життя здається занадто важким. З часом вони звикають один до одного. У пари крім любові налагоджується і міцний душевний зв’язок. У побуті Кіті проявляє себе чудовою господинею. За вдачею вона виявляється досить великодушною і милосердною. Коли хворіє брат Левіна, вона терпляче доглядає за ним і співпереживає. Згодом вона стає і хорошою матір’ю. В образі Кіті автор зобразив ідеал жінки, яким його сам уявляв. Вона була одночасно красива, вміла в господарських питаннях і чиста душею.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы