Характеристика Ахросимова Марія Дмитрівна "Війна і мир"

 

Образ Ахросимової Марії Дмитрівни в романі “Війна і мир” – статна московська бариня. Характеристика Ахросимової Марії з цитатами наведена в цій статті.

Характеристика Ахросимова Марія Дмитрівна

Ахросимова Марія Дмитрівна – московська бариня, відома всьому місту «не багатством, не почестями, але прямотою розуму і відвертою простотою звернення». Про неї розповідали анекдотичні випадки, тихенько посміювалися над її грубістю, але боялися і щиро поважали. А. знали обидві столиці і навіть царська сім’я. Прототип героїні – відома в Москві А. Д. Офросімова, описана С. П. Жихаревим в «Щоденнику студента».

Звичайний спосіб життя героїні полягає в заняттях вдома по господарству, поїздках на службу Божу, відвідуванні острогів, прийомі прохачів і виїздах в місто у справах. Чотири сина служать в армії, чим вона дуже пишається; свою тривогу за них вміє приховувати від сторонніх.

А. говорить завжди по-російськи, голосно, у неї «густий голос», сите тіло, вона високо тримає «свою із сивими буклями п’ятидесятирічну голову». А. близька до сім’ї Ростових, більш всіх люблячи Наташу. На іменинах Наталки та старої графині саме вона танцює з графом Ростовом, приводячи в захват все суспільство, що зібралося. Вона ж сміливо вимовляє П’єру за випадок, через який він в 1805 р був висланий з Петербурга; вона дає одповідь старому князю Болконському за нечемність, зроблену Наташі під час візиту; вона ж руйнує план Наташі бігти з Анатолем.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы