"Пригоди бравого вояка Швейка" сюжет

 

Пригоди бравого вояка Швейка — незакінчений сатиричний роман чеського письменника Ярослава Гашека, що охоплює події в Австро-Угорщині напередодні й під час першої світової війни. В центрі твору — образ вояка Швейка, носія народного гумору, який зазнає безліч комічних пригод. У творі з великою художньою силою виражено протест простої людини проти війни й насильства.

“Пригоди бравого вояка Швейка” сюжет

Йозеф Швейк, відставний піхотинець, а нині торговець краденими собаками в Празі, дізнається про початок світової війни. Незважаючи на приступ ревматизму, він негайно відправляється на призовний пункт, щоб послужити імператору і вітчизні. Карикатурний патріотичний порив призводить Швейка послідовно в поліцейський комісаріат, божевільний будинок, де його визнають повним ідіотом, військовий госпіталь, військову в’язницю, де його утримують як симулянта, який ухиляється від призову, і, нарешті, на військову службу: спочатку в тилу, а потім – в дорозі на фронт. dovidka.biz.ua

Дія роману це ланцюг їдких сатиричних новел, що описують життя Австро-Угорської імперії в останні роки її існування, і обривається в момент, коли ешелон з маршовим батальйоном, де служить Швейк, наближається до фронту; за задумом Гашека, фіналом повинна була стати здача всього батальйону в полон до росіян.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы