«Книга воїна світла» Пауло Коельо

 

«Книга воїна Світла» (порт. Manual do Guerreiro da Luz) – книга бразильського письменника Пауло Коельо, опублікована в 1997 році.

Сюжет «Книга воїна світла»

Згідно з сюжетом, текст книги записує хлопчик, під диктовку таємничої дами; за деякими ознаками можна припустити, що ця дама – Діва Марія.

Книга розповідає нам про містичного воїна світла, про людину, яка здатна навчатися на своїх помилках, розважливого і розумного стратега. Втім, як і решта смертні, він не без гріха. Він здатний коливатися у своїй вірі, вірі в те, що лише шляхом довгих старань і набраного досвіду він зможе стати переможцем. Для цього воїна перемога солодше стародавнього вина і теплого хліба в кінці дня. Перемога – це один з сенсів життя. У божевіллі пристрастей він вірить лише в те, що вірить. Його переконання не похитнути навіть найкращим друзям. Це тому, що він їх не слухає? – Ні. Він розумний, і лише той хто є воїном Світла, буде йти своїм шляхом, навіть якщо він принесе невдачу, оскільки він отримає досвід, а досвід це його кредо. Він людина – здібна бачити світ очима дітей. Він здатний до аналізу самого себе і всього навколо. Але мислити йому допомагає душа, душа і його розум. Він віруюча людина, і розуміє що не все робиться просто так. Він наполегливий і завжди наполегливо домагається свого. Закінчити думку можна цитатою з книги

Воїн Світла – той, хто здатний осягнути диво життя, боротися до кінця за те, у що вірує. І хоча ніхто не вважає себе воїном світла, кожен може стати ним.


Основні думки «Книга воїна світла»

  • Воїн світла-людина, на яку варто рівнятися. Але тільки шляхом довгих і наполегливих старань ви досягнете такої духовної мощі
  • Все в світі гармонійно. Взаємопов’язане і без чогось одного не буде іншого. (Теорія, яку назвали стілець – одна ніжка нестійка і весь стілець впаде)
  • Коли досягаєш гармонії з природою – автоматично тебе наздоганяє гармонія з людьми
  • Досвід – єдина опора життя
  • Ідеальних і не ідеальних людей не буває. Бувають не до кінця праведні люди
  • Не реагуйте на зовнішні чинники. Те, що всередині, набагато важливіше (тобто “якщо вас обзивають – не реагуйте на цю запальність, це всього лише марна трата енергії. Розумна людина завжди доведе це на ділі)
  • Дружба – це взаємодоповнення один одного тими чи іншими якостями, тобто – «разом друзі – воїн світла» ….


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы