"Вишневий сад" характеристика Варі

 

“Вишневий сад” характеристика образу Варі

Варвара Михайлівна – одна з головних героїнь в п’єсі «Вишневий сад», прийомна дочка поміщиці Раневської. Їй 24 роки і вона веде все господарство Раневских, виступаючи одночасно і прийомною дочкою і економкою.

За вдачею Варя дуже скромна і благочестива дівчина, сумлінно відноситься до своїх обов’язків. Вона часто зайнята дріб’язковими господарськими справами і на відміну від панів вміє раціонально економити. Про її домовитість свідчить зв’язка ключів за поясом. Вона тверезо дивиться на обставини і прекрасно розуміє, що справи в маєтку переживають занепад. Вона знає, що Раневська розорена, але нічого не може вдіяти.

Мрія Варі мати хоча б сто рублів і поїхати по святих місцях або піти у монашки. У п’єсі у дівчини є потенційний жених, купець Лопахін, який ніяк не наважується зробити їй пропозицію. Вона й сама розуміє, що від цієї любові їй чекати нічого, але Раневська наполягає на їх союзі. Вона вважає його гідним і хорошою людиною, але каже, що не їй же першої робити йому пропозицію. Варя мріє видати сестру заміж за багату людину і переживає, що та закохається в Петю Трофимова. З цієї причини зірко стежить за парочкою, але марно.

Після продажу маєтку Варя йде економкою до інших поміщиків, так і не дочекавшись пропозиції Лопахіна.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы