"Комета прилітає" аналіз

 

“Комета прилітає” аналіз твору про Мумі-тролів допоможе підготуватися до уроку.

“Комета прилітає” аналіз

Автор: Туве Янсон

Рік написання – 1946

Жанр: повість-казка

Тема: про Велику Подорож, про справжню дружбу, про сімейний затишок, про найважливіші цінності на землі.

Ідея: роздуми над цінністю усього живого в світі, над сенсом пізнання довкілля та самого себе, над цінністю теплих і щирих взаємин між рідними людьми та людьми в цілому, над прагненням відкриттів і пригод, над необхідністю зберегти цей вразливий світ і зробити його кращим.

Головні герої казки “Комета прилітає”:

  • Сніфф
  • Мумі – Тролль
  • Фреккен
  • Професор обсераторії
  • Хемуль
  • Снусмумрик

Реальні і казкові мотиви у творі “Комета прилітає”

                                 Реальне                             Казкове
Ліс, долина, бурхлива річка, водоспад, мавпочка, професори обсерваторії, телескоп, комета, їжа, турбота мами про сім’ю, дружба, повага, любов.Мумі – Троллі, ондатр, звірі розмовляють, Снусмумрик грає на губній гармошці, порятунок мавпочки, будування батьком Троллем моста, різні кумедні витівки героїв.


Про що розповідається у творі “Комета прилітає”?

Наближається день народження Мумі-троля. Снифф і Мумі-троль разом з Мавпою, з якою вони познайомилися, відправляються на берег моря, і Снифф знаходить там грот. До вечора вони повертаються додому, і незабаром починається злива. Вночі філософ Ондатр приходить в Мумі-будинок і залишається там жити, оскільки Мумі-тато під час будівництва мосту ненавмисно зруйнував його нору. Тієї ж ночі Ондатр розповідає, що цей дощ – неприродний і що у нього є передчуття, ніби щось має статися. Мумі-троль вирішує відправитися разом зі Снифф на плоту в Самотні Гори, де розташована обсерваторія, і дізнатися у професорів, що ж має статися. Болезненная “шишка” высохнет сама! В дорозі вони зустрічають Снусмумрика, який приєднується до них. Не без пригод всі троє добираються до Самотніх Гор. В обсерваторії мандрівники дізнаються, що на Землю мчить комета, яка з’явиться через кілька днів, і вони терміново відправляються додому. Мумі-троль рятує від отруйного куща маленьку панну Снорк, яка схожа на нього самого, і вона і її брат Снорк приєднуються до подорожі. По дорозі додому вони переживають ще ряд пригод, зустрічаються з Хемуль-філателістом, якого вони беруть з собою. Мандрівники встигають раніше комети в Мумі-долину, де вони розповідають про всі свої пригоди Мумі-мамі і Мумі-татові. Вирішено сховатися від комети в гроті, який знайшов Снифф. Комета повинна з’явитися ввечері того ж дня. І ось коли всі вже перемістилися в грот і комету залишається чекати всього кілька хвилин, Мумі-троль згадує про Мавпу. Він кидається на пошуки і знаходить її. Вони повертаються в грот в останній момент. Але комета не зіткнулася з Землею, а пройшла повз неї. Земля врятована, і життя в Мумі-долині триває.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы