"Комета прилітає" характеристика героїв

 

“Комета прилітає” характеристика героїв твору допоможе підготуватися до уроку та розкрити їх образи.

Характеристика персонажів Мумі-тролі

“Комета прилітає” характеристика Мумі-троля

Мумі-троль – загальний улюбленець. Зворушує своєю відкритістю, доброзичливістю, любов’ю до батьків та симпатією до друзів. Полюбляє різноманітні пригоди, мандрівки, прагне чогось нового, незвіданого, таємничого і чарівного. Загалом Мумі-троль хоробрий, але іноді боязкий. Легко заводить знайомства, чим завдає головного болю своїй мамі.

Мумі-троль має чутливе серце. «У нас мало часу. Я прагну якнайшвидше відшукати маленьку

Мумі відчуває безмежну любов і повагу до рідної домівки та до батьків.

Саме Мумі-троль розвіяв сумніви Хропся щодо того, що саме Долина стане найліпшим місцем порятунку від комети. Як кажуть, вдома й рідні стіни допомагають. А головне: «Мама про все подбає, — впевнено сказав Мумі-троль. — А ти, Хропусю, побачиш, яка у нас чудова печера!»

Завдяки великій Мандрівці та наближенню комети Мумі-троль почав мислити глобально, турбуватися про весь світ. «Мумі-троль оглядав похмурий краєвид і думав, як же, напевно, потерпає від страху Земля, спостерігаючи за наближенням палаючої вогненної кулі! Він думав про те, як страшенно любить увесь світ з лісами й морями, вітрами й дощами, сонячним сяйвом, травами й мохами, а ще про те, що жити без цього неможливо… Але потім він згадав про Маму і вирішив, що вона неодмінно придумає, як зарадити лихові.»)

“Комета прилітає” характеристика Мумі-тата

Народився за найнезвичайнішого розташування зірок і залишений у Будинку підкидьок Гемулихи. Замолоду багато подорожував, сам збудував Мумі-будинок. Талановитий, вірний своїм уподобанням, дружбі, здатний на екстравагантні витівки, заохочує все неординарне у своєму оточенні. Пише мемуари про своє життя.

“Комета прилітає” характеристика Мумі-мами

Мумі – мама – гарна господарка. Вона працьовита, любить квіти, облаштовує клумби, смачно готує.  Усьому і всім дає раду. Дуже турботлива і терпляча. Мама любить свого сина, кожного разу, коли малий щось придумує, вона хвилюється, але не забороняє йому це здійснити і відчути себе дорослим, самостійним.

      Для Мумі-троля  мама – символ спокою та безпеки.

«Комета прилітає» образи казки



 Родина Мумі-тролів 
1Мумі-трольМумі-троль – син Мумі-мами та Мумі-тата, а також кращий друг Нюхмумрика (Снусмумрика). Дуже зворушливий та чутливий. В цілому хоробрий, але іноді полохливий… Легко заводить нові знайомства, чим завдає дещицю головного болю своїй мамі…
2Мумі-мамаМумі-мама – дружина Мумі-тата, вона ж мама Мумі-троля. Найкраща в світі мама! Завжди готова прийняти чергову порцію нових друзів улюбленого сина, нагодувати, приголубити й покласти спати усю цю ораву.
3Мумі-татоМумі-тато одружений на Мумі-мамі, він же є батьком Мумі-троля. Був народжений за дивного розташування зірок й залишений у Будинку для Підкидьків ґемулихи. В молодості багато мандрував. Сам побудував Дім. Також, він найвідоміший письменник Мумі-долу.
 Інші домочадці 
4Чмих (Сніфф)Найкращий друг Мумі-троля. Син тваринки Сос та Шмиглика. Дивне створіння, схоже на крисеня. Боягузливий, іноді вередливий і неслухняний. У спілкуванні нецікавий та занудний. Завжди боїться чогось нового й незвіданого. Часто потребує чиєїсь допомоги і не може зробити сам практично нічого. Проте навіть якщо це стається, то постійно нагадує про свій успіх, хоч яким незначним він може й бути. Обожнює все яскраве й блискуче. Дуже переживає за себе, вважає себе маленьким і беззахисним.
5Ондатр (Вихухоль)Справжній філософ. Цілими днями лежить у гамаку з розумною книжкою. Турботу про себе сприймає як належне. Зануда.
У сім’ю мумі-тролів потрапив після того, як під час будівництва мосту Мумі-тато ненароком зруйнував його дім. Роздумує про безцільність життя.
6Нюхмумрик (Снусмумрик)Це той, хто весною будить Мумі-дол. Безмежно цікавиться сузір’ями, кометами й усім, що пов’язано з Галактикою. Вірний друг Мумі-троля, невтомний шукач пригод. У ньому вирує кров романтика і поета. Кожного може розвеселити й порадувати своєю грою та піснями. Не любить табличок із заборонами, будинки і сторожа парку. Син Мюмлі та Потішника. Любить палити люльку та грати на губній гармошці. Не любить заборонних табличок, будинків та сторожа парку. Кожне літо проводить у Мумі-долі, а восени йде у далекі краї.
7Хропусь (Снорк)Хропка – брат Фрекен Хроплі. Зовні схожий на Мумі-троля, але змінює колір залежно від настрою. Дуже серйозний тип. Має перуку, подібну до перуки Ісаака Ньютона. Любить наводити лад і проводити різноманітні зібрання. Але все ж таки не розуміє навіщо на світі існують сестри.
8Хропля (Фрекен Снорк)Сестричка Снорка (Хропуся). Подобається Мумі-тролю. Завжди весела. Все сприймає по-дитячому та не надає важливості навіть серйозним речам. Цікава особистість, товариська, любить веселощі, дискотеки, танці. Кокетлива модниця: має шовковистий чубчик і золотий браслетик на ніжці. Любить прикраси й проводить багато часу перед люстерком. Може бути напрочуд серйозною. Була врятована Мумі-тролем від хижого куща.

9Мавпочка (Кошенятко)У різних варіантах перекладу зі шведської є або Мавпочка, або Кошенятко (першим побачив його Чмих і захотів потоваришувати).
10Гемуль – колекціонер комахМумі-тато так характеризує гемулів: «Гемулі досягають майже подвійної висоти звичайної папороті. У них витягнуті й дещо пригнічені обличчя. Рожеві очі. Немає вух, але замість них кілька жмутиків синього або кольору імбиру волосся. Гемулі – зовсім не видатні інтелектуали й легко стають фанатиками. їхні ноги надзвичайно великі й пласкі. Вони не можуть навчитися свистіти, й тому не люблять будь-який свист.» Усі гемулі досить занудливі. Люблять керувати й ніколи не визнають своєї неправоти. Як правило, щось колекціонують.
11Гемуль – філателіст-ботанікФанатичний колекціонер-профан. Прийнявши Мумі-троля та його друзів за рідкісних комах, рятує їх з підземної розщелини, до якої вони потрапили після водоспаду. Звістку про комету сприймає з наукової точки зору, як появу нового виду комах, і негайно відправляється на її пошуки. Але дуже хвилюється від того, що пересох маленький струмочок, в якому він любив мити свої ніжки.
12Гатфнати3 пояснень Мумі-мами: «Це такі дрібні чарівні звірята. Здебільшого вони невидимки. Іноді вони живуть під мостинами в людей, й чутно, як вони прокрадаються там увечері, коли в будинку все затихає. Але частіше вони бродять світами, ніде не зупиняючись, ні про що не турбуючись. Ніколи не можна сказати, веселий гатіфнат чи злий, опечалений він чи здивований. Я впевнена, що у них взагалі немає ніяких почуттів.» Гатіфнати з’являються на світ із зернят у день літнього сонцестояння. Мандрують по всьому світу в маленьких човниках. Раз на рік збираються на своєму таємному острові й дізнаються про погоду за великим барометром. Дуже наелектризовані.

“Комета прилітає” характеристика Нюхмумрика

Нюхмумрик – кращий друг Мумі-троля. У Великій Мандрівці Мумі-троля й Чмиха Нюхмумрик став незамінним. «Мені належить усе, що я бачу і що тішить моє око. Усенька Земля, якщо хочеш…». «З Нюхмумриком подорож стала набагато веселішою. Він виводив на губній гармонії пісеньки, яких вони ніколи раніше не чули, навчив їх грати у покер і рибалити вудкою. Розповідав неймовірні, шалені історії. Навіть річка звеселіла, поплинула собі прудкіше, час від часу кружляючи в круговертях. Русло її звузилося, а Самотні Гори підступили ближче.»)

“Комета прилітає” характеристика Гемуля-філателіста (збирача марок)

В нього величезний ніс.   Ходить у сукні, яка дісталася йому від  тітки. Він досить занудний, любить командувати і ніколи не визнає своєї неправоти.  Зовсім не цікавиться оточуючим середовищем.

Колекціонує поштові марки – в цьому вбачає сенс свого життя. Розумний, багато знає, хоча іноді не розуміє самих елементарних речей

“Комета прилітає” характеристика Домового

Давній предок Мумі-троля. Зовні схожий на нього. Дуже старенький. Живе у печі. Добрий, піклується про інших. Має слабкість до розшитих бісером шнурочків для пічної занавісочки. У хвилини небезпеки залишає Мумі-дол, але, зустрівши Мумі-троля з друзями, переживає, що вони не встигнуть повернутися додому до зіткнення комети з Землею, а тому надсилає Мумі-мамі телеграму, що син вже повертається…

Другорядні герої твору «Комета прилітає»:

  • Мавпочка – невеличка, чорна і дуже спритна. Любить веселитися, покепкувати з інших, пострибати з гілки на гілку. Товариська, любить нові знайомства.
  • Духи вогню. Снусмумрик врятував одного з них, за що він подарував йому бутилку підземної соняшникової олії, яка може вберегти від згорання.
  • Велетенський ящур, який охороняє рубіни. 
  • Велетенський кондор.
  • Професор з обсерваторії.
  • Продавчиня з магазину-лавки.
  • Цвіркун, що вмів грати на скрипці.
  • Болотяні привиди та дерев’яні  духи на танцювальному майданчику.



Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы