«П'ятнадцятирічний капітан» образ Бенедикта

 

У романі «П’ятнадцятирічний капітан» кузен Бенедикт – образ дивакуватого вченого-всезнайки.

«П’ятнадцятирічний капітан» характеристика Бенедикта

Зовнішній вигляд Бенедикта незвичний і смішний.

Портрет Бенедикта: Він був високий і худий. Мав велику кудлату голову, підсліпуваті очі прикрашали золоті окуляри. Кузен не міг дати ладу своїм довжелезним ногам і не знав, куди подіти довгі руки. У свої п’ятдесят років він був безпорадний, ніби мала дитина: забував поїсти, не звертав уваги на одяг, завжди був заглиблений у свої думки.

Кузен Бенедикт мав добре серце, завжди був готовий прийти на допомогу. Всі любили його за безпомічний і добрий характер. У житті його цікавила наука, але він займався виключно членистоногими. Більшість людей бояться і гидують жуками, комахами, а для Бенедикта вони були єдиним захопленням і любов’ю. Він носив за манжетами, в комірі, за лацканами піджака шпильки, щоб ловити нові види комах для своєї колекції, яку завжди носив із собою в спеціальній бляшанці.

На борту шхуни «Пілігрим» Бенедикт опинився випадково. Він супроводжував свою кузину місіс Уелдон, дружину господаря шхуни, і їхнього п’ятирічного сина. «Пілігрим» мав доставити їх з Нової Зеландії в Сан-Франциско. І сталося так, що пасажирам шхуни довелося випробувати багато пригод, перш ніж вони дісталися додому. У морі, на борту шхуни, за кузеном Бенедиктом треба було стежити уважніше, ніж за п’ятирічним Джеком. Та й на землі він постійно кудись зникав. З великою лупою в руці і бляшанкою через плече вчений нишпорив у кущах, пірнав у високу траву: він шукав нові види комах. Кузен був такий неуважний до всього, крім пошуків комах, що навіть не помітив очевидного: невеликий загін «Пілігрима» висадився не на берег Америки, а потрапив в Африку. Муха цеце, войовничі терміти цікавили вченого більше, ніж доля близьких йому людей чи власна доля. Тим більше, його не хвилювали жахливі картини работоргівлі в Африці. Кузен Бенедикт був схожий на безплідне сухе дерево, яке не могло б захистити найбільш несчасну людину. Таке ставлення до себе і оточуючих було справедливо покарано. Коли мандрівники повернулися додому, то виявилося, що кузен привіз з Африки не новий вид комахи, якому вже дав назву «Шестинога Бенедикта», а звичайного павука та ще й без двох передніх ніг.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы