Характеристика Євгенія Онєгіна

 

“Євгеній Онєгін” образ головного героя з цитатами розкритий в цій статті. Цитати до образу Євгенія Онєгіна допоможуть розкрити його особистість.

Образ Євгенія Онєгіна з роману Пушкіна

Молодий поміщик Євгеній Онєгін — це людина зі складним та суперечливим характером. Він виріс без матері, батько мало уваги звертав на сина, доручивши його виховання «вбогим» гувернерам. Оскільки виховання виявилось згубним, Онєгін виріс егоїстом, який не звертав уваги на почуття, інтереси та страждання інших людей. Він навіть не помічає, що кривдить людей.

Спосіб життя Онєгіна — лінощі, нудьга та пошуки задоволення. Однак ми розуміємо, що в його образі узагальнено спосіб життя багатьох молодих людей того часу. На відміну від більшості представників правлячого класу він не втратив чутливості, сумління та благородства. Він духовно вищий за багатьох представників свого кола.

Знайомство з Ленським, який здобув освіту в одному із найкращих університетів Німеччини, відкрило в душі Онєгіна приховане за маскою егоїзму та байдужості прагнення щирих взаємин між людьми. Поетичність душі Тетяни він одразу відчув, навіть не почувши її голосу, що свідчить про його доброзичливість. У відповідь на її лист із зізнанням він сказав, що міг любити її любов’ю брата і що сімейні узи не для нього. Незважаючи на те, що до цих двох людей він був налаштований доброзичливо, щастя це йому не принесло.

Ленського він випадково вбив на дуелі, а Тетяна була видана за іншого і стала княгинею. Наприкінці роману він побачив її в іншому світлі і полюбив, але цього разу вона йому відмовила. Ця відмова спричинив за собою переворот всіх його думок і душевних почуттів.

Образ Онєгіна розкривається в протиставленні театрального життя в першій главі і реальних людських почуттів в кінці роману.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы