«Чорнильне сердце» характеристика героїв

 

«Чорнильне сердце» характеристика героїв – Мегі, її батька, Елінор з роману Корнелії Функе допоможе зрозуміти внутрішній світ героїв.

«Чорнильне сердце» характеристика героїв

Характеристика Меггі з твору «Чорнильне сердце»

Дванадцятирічна Меґі, дочка палітурника Мортімера Фольхарта, обожнює книжки. Цього вона навчилася у свого батька, якого ніжно називає «книжковим лікарем».

Дівчинка зовсім не пам’ятає матері, але не відчуває себе знедоленою, бо живе в чарівному світі, сповненому любові, фантазії і пригод, — світі чудових книжок. її батько Мо є книжковим фанатом, саме він навчив Меґі цінувати красу друкарського слова. Але, крім цієї пристрасті, вони ще володіють дивовижним даром — оживлювати героїв із прочитаних ними вголос книжок. Однак ця таємниця, як і обставини зникнення її мами, розкрилася дівчинці лише під час незвичайних подій: неочікуваних, жахливих і нереальних.

Ще на початку твору авторка розповідає про сховок Меґі — скриньку з книжками, яку вона неодмінно бере із собою в кожну подорож. Саме книжки навчили дівчинку мислити, відрізняти добро від зла, поважати кожну людину й бажати всім щастя. Лише така позитивна героїня здатна побороти темні сили, не допустити світове зло на Землю й визволити власних батьків.

Меггі з гідністю проходить через усі випробування, бо має сильний характер, веселу вдачу й допитливий розум. А ще вона відкрита до спілкування, любить своїх рідних та оточуючих її персонажів (тим паче, якщо це персонажі її улюблених книжок), уміє побороти почуття страху й сміливо йде до власної мети. Усі ці моральні якості вона взяла з книжок, які її скрізь оточують і є її найбільшим скарбом.

«Чорнильне сердце» образ Феноліо

Відомий автор, що звик роздавати автографи і знайомиться зі своїми героями через пересічну цікавість, пройшов шлях від людини, що вигадує злодіїв для краси, до справжнього майстра слова, байдужий до проблем інших, боїться за онуків та за себе, відсутня відповідальність за своїх героїв, підтримав дівчину під час небезпеки, працює над кожним словом тексту, гідний поваги, тому що здатен виправляти власні помилки.

«Чорнильне сердце» образ Елінор

Бібліофілка, яка не бачить реального життя за книжковими скарбами,суха, егоїстична,підтримала дитину в небезпеці, зазнала страждань заради спільної справи, знищення бібліотеки сприйняла як смерть живих друзів, справжня любов до книжкового світу, прийняла всіх у свій дім казкових героїв, що втратили власний світ.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы