Войти
Закрыть

Узагальнення з розділу 3. «Держави Західної Європи в XVI-XVII ст.»

8 Клас , Всесвітня історія 8 клас Щупак, Бурлака 2021

 

§ 19. Узагальнення з розділу 3. «Держави Західної Європи в XVI-XVII ст.»

1. ІСТОРІЯ НА ШКАЛІ ЧАСУ

1. Визначте й назвіть, які історичні періоди позначені на шкалі часу.

2. Умовно в підручнику або письмово в зошиті розташуйте на шкалі часу такі події: Нантський едикт, поразка «Непереможної армади», Варфоломіївська ніч, Акт про супрематію, «Славна революція», «Білль про права», Утрехтська унія, битва під Лепанто, Вестфальський мир, Люблінська унія.

Узагальнюємо знання

https://cutt.ly/pv3Kjcq

3. Продовжуйте заповнювати синхронізовану хронологічну таблицю на с. 31.

2. ЕЛЕМЕНТИ ЦІЛОГО

1. Утворіть логічні ланцюжки: усно поєднайте назви міст/країн, дати, поняття/терміни, імена діячів, пов’язані єдиним логічним зв’язком.

2. Назвіть причини й наслідки утворених історичних подій.

3. КРОСВОРД НАВПАКИ

Об’єднайтеся з однокласниками/однокласницями в групи та складіть запитання до кросвордів. Обміняйтеся запитаннями між групами.

Назвіть історичні події, про які можна розповісти за допомогою запропонованих слів. Визначте значення названих історичних подій для розвитку Європи й українських земель за Ранньомодерної доби.

4. ЗАЙМІТЬ ПОЗИЦІЮ

Однією з ключових змін, що відбулися протягом Раннього Нового часу, є перехід від станово-представницької монархії до абсолютної монархії. За абсолютної монархії частина держав досягла вершини могутності (наприклад, Франція, Іспанія), однак в інших суспільствах, як-от в Англії та Нідерландах, спроби встановити абсолютизм викликали загальнонародні революції, що завершилися або установленням республіки, або обмеженням влади короля парламентом.

Пригадайте з вивченого матеріалу, у чому полягають позитивні й негативні риси абсолютної монархії. Підібрані аргументи запишіть у накреслену в зошиті таблицю.

5. ЩО МИ ЗНАЄМО З ТЕМИ

Перевірте, як ви засвоїли матеріал теми за допомогою онлайн-тесту. Для виконання завдань перейдіть за посиланням або за допомогою смартфона зчитайте QR-код.

https://forms.gle/3UvLmiM5hV1RG4L59

Бажаємо успіхів!

скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "Всесвітня історія 8 клас Щупак, Бурлака 2021", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація