Догляд за квочкою

 

Весною, після закінчення знесення яєць, стає помітною схильність качок до насиджування; вони затримуються в гнізді, вискубують пух і застилають гніздо. Перед посадкою на яйця качку необхідно повноцінно годувати, влаштовувати зольні ванни.

Качок, коли вони сидять на яйцях, турбують якнайменше. В кожної качки повинно бути індивідуальне гніздо. Не можна розташовувати гнізда в яскраво освітленій зоні, в проходах.

У період насиджування качок треба привчати до регулярного годівлі та вигулу. Квочку випускають на 15-20 хвилин, один раз обов'язково на водойму або на вигульний майданчик, де передбачена ємкість для купання. Особливо важливо змочити пір'я мускусній качці. Справа в тому, що її яйця покриті товстою жирною плівкою, і якщо вона не зітреться, каченята можуть

Вигул качок

Рис. 6.37. Вигул качок

задихнутися.

Звичайна домашня качка висиджує яйця 28 -30 днів, а мускусна – 34-36 днів. Виводяться каченята не всі одразу. Каченят, що обсохли, виймають обережно, щоб не потурбувати квочку. Тоді вона спокійно розмістить під собою яйця, що залишилися, та висидить їх. Вибраних з-під квочки каченят поміщають у коробку або кошик на м'яку тканину і ставлять у приміщення з температурою 25 – 26 °С. Робити це доцільно ввечері, одночасно дати їм корм і воду.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы