Войти
Закрыть

Практична робота 7 (початок). Нанесення на контурну карту основних басейнів, районів та родовищ паливних, рудних і нерудних корисних копалин України

8 Клас , Географія 8 клас Масляк, Капіруліна 2021 (поглиблене вивчення)

 

Практична робота 7 (початок). Нанесення на контурну карту основних басейнів, районів та родовищ паливних, рудних і нерудних корисних копалин України

Мета: продовжити розвиток умінь та навичок: використовувати фізичну карту навчального географічного атласу; пояснювати значення понять «корисні копалини»; розрізняти види корисних копалин; встановлювати зв’язки рельєфу з тектонічними структурами, корисними копалинами, геологічною будовою на певній території України; знаходити та показувати на карті основні басейни, райони та родовища паливних, рудних і нерудних корисних копалин України.

Обладнання: контурна карта, фізична карта України географічного атласу, простий та кольорові олівці.

Завдання

1. За фізичною картою України в атласі знайдіть місце розташування та позначте на контурній карті основні басейни, райони та родовища паливних, рудних і нерудних корисних копалин України відповідно до таблиці.

2. Зробіть висновки про різноманіття паливних, рудних і нерудних корисних копалин України та їх значення для розвитку держави.

3. Які емоції та почуття ви переживали на початку роботи, під час її виконання та завершення?

Дослідження

  • 1. Вплив видобутку корисних копалин на екологічний стан навколишнього природного середовища (на прикладі 2—3 видів корисних копалин).
  • 2. Метеоритні кратери на території України як одна з форм екзогенного рельєфу.
скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "Географія 8 клас Масляк, Капіруліна 2021 (поглиблене вивчення)", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація