Войти
Закрыть

Розподіл кліматичних показників в Україні (відповіді)

ГДЗ 8 Клас , ГДЗ Географія 8 клас Кобернік, Коваленко 2021

 
§ 23. Розподіл кліматичних показників в Україні
Перевір себе
1. Назвіть основні кліматичні показники. У якому напрямку і чому вони змінюються на території України?
Взаємодія чинників кліматоутворення обумовлює кліматичні особливості певної території. Щоб схарактеризувати ці особливості існують кліматичні показники. Основні з них: температура повітря, розподіл атмосферних опадів, вітровий режим, випаровування і випаровуваність.
Основні з них: температура повітря, розподіл атмосферних опадів, вітровий режим, випаровування і випаровуваність.
2. Поясніть поняття «абсолютна вологість повітря», «відносна вологість повітря», «точка роси».
Абсолютна вологість повітря — густина водяної пари в повітрі; практично — кількість водяної пари в грамах в 1 м³ повітря за певної температури.
Відносна вологість — відношення абсолютної вологості до її максимального значення при заданій температурі. При 100 % відносній вологості в повітрі може відбутися конденсація водяної пари з утворенням туману, випаданням води.
Точка роси або температура точки роси — температура, при якій повітря досягає стану насиченості водяною парою при незмінному тиску і даному стані вологоутримання.
3. Що треба знати, щоб розрахувати коефіцієнт зволоження?
Коефіцієнт зволоження – це величина, яка показує відношення кількості опадів за певний період до величини випаровуваності. Його визначають за формулою: К = О/В, де К – коефіцієнт зволоження; О – кількість опадів за певний період; В – випаровуваність.
4. Дайте загальну характеристику помірного кліматичного поясу в межах України.
Помірний пояс — пояс західного переносу повітряних мас, цілий рік тут панують західні вітри, що приносять атмосферні опади цілий рік у вигляді дощів та снігопадів. Літо помірно тепле (+10°… +32°С), зима досить холодна (+4°С… -30°С).
5. Порівняйте кліматичні умови атлантико-континентальної та континентальної областей у межах помірного поясу.
В помірному кліматичному поясі виділяють такі області - Атлантико-континентальну і Континентальну. Атлантико-континентальна область охоплює північні й центральні райони країни та Українські Карпати. Виділяють такі підобласті: Рівнинна, Закарпатська та Українські Карпати.
6. Схарактеризуйте субтропічний середземноморський клімат Південного берега Криму.
Риси середземноморського клімату в Україні притаманні Південному берегу Криму (смуга, яка простягається приблизно від мису Айя до Кара-Дагу). Тут середня температура січня-лютого становить +3 °C — +4 °C, липня-серпня +22,5 °C — +23,5 °C, максимум опадів припадає на зиму.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 8 клас Кобернік, Коваленко 2021", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація