Войти
Закрыть

Міське й сільське населення (відповіді)

ГДЗ 8 Клас , ГДЗ Географія 8 клас Гільберг, Паламарчук 2021

 
§ 46. Міське й сільське населення
Запитання та завдання
1. Що таке система розселення? Які чинники вплинули на її формування?
Розселення населення - це розміщення населення на певній території. Воно характеризується різними показниками густоти населення, сукупністю та величиною населених пунктів, співвідношенням чисельності міського та сільського населення.
Як бачимо з наведеного, основними чинниками розселення, втому числі його інтенсивності та напрямів, є соціально-економічні (розвиток та розміщення продуктивних сил), природні та демографічні.
2. Назвіть типи міських поселень. Які функції вони виконують? Наведіть приклади.
Міські поселення, що налічують не менше 2 тис. осіб, а понад дві третини зайнятих працює не в сільському або лісовому господарстві, називають селищами міського типу. Залежно від кількості жителів міста поділяють на малі (до 50 тис. жителів), середні (50—100 тис), великі (понад 100 тис).
3. Порівняйте міський і сільський способи життя за такими показниками, як: житлові умови, характер та умови праці, ритм життя, можливість отримання різноманітних послуг, спілкування, ставлення до природи, відпочинок.
Сільське розселення — форма територіальної організації життя населення на позаміській території у вигляді сукупності сіл, поселень інших типів, призначених для постійного або тимчасового проживання.
Воно забезпечує виконання різних господарських функцій (сільськогосподарське виробництво, лісове й лісопромислове господарство, рекреаційне обслуговування, природоохоронні функції). Існують також сільські населені пункти змішаного типу, у яких є виробництво з перероблення сільськогосподарської продукції (молочні, консервні заводи, ремонтні майстерні, ткацькі фабрики тощо).
Міський населений пункт (місто) — одна з форм поселення. Для міста характерна висока густота населення й концентрація промислового виробництва. Крім того, у місті інший, ніж у селі, характер забудови.
Міста виконують різноманітні функції, без яких не може існувати сучасне суспільство. За кількістю виконуваних функцій міста України поділяють на одно- й багатофункціональні.
4. Що таке рурбанізація? Наведіть приклади.
Рурбанізація — процес поширення міських форм і умов життя на сільську місцевість. Рурбанізація може виражатися у міграції міського населення в сільські поселення, розвитку форм господарської діяльності, що характерні для міст, у тому числі промисловості, сфери обслуговування та ін.
5. Чому жителі великих міст прагнуть мати будинок у сільській місцевості?
Бо люди хочуть дихати чистим повітрям наповненим мінералами яке знаходиться в сільській місцевості.
6. Назвіть і покажіть на карті країни (регіони) світу з найбільшою часткою сільського населення.
1 КНР
2 Індія
3 США
4 Бразилія
5 Індонезія
6 Росія
7 Мексика
8 Нігерія
9 Японія
10 Пакистан
11 Німеччина
12 Іран
13 Туреччина
14 Франція
15 Філіппіни
16 Велика Британія
17 Бангладеш
18 Італія
19 Південна Корея
20 Аргентинаскачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 8 клас Гільберг, Паламарчук 2021", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація