Войти
Закрыть

Трудові ресурси (відповіді)

ГДЗ 8 Клас , ГДЗ Географія 8 клас Довгань, Стадник 2021

 
§ 52. Трудові ресурси
Запитання та завдання для самоперевірки
1. Як ви розумієте поняття «трудові ресурси»?
Трудові ресурси — це частина населення країни (регіону), яка має необхідні для трудової діяльності освітній, професійно-кваліфікаційний рівні, фізичний розвиток і стан здоров’я.
2. Які розбіжності існують у межах працездатного віку між країнами світу? Чим їх можна пояснити?
Головним критерієм для розрахунку кількості трудових ресурсів є вік. У міжнародній статистиці працездатним вважається населення віком від 15 до 65 років. Однак у кожній конкретній державі межі працездатного віку встановлені законом.
Сьогодні трудовими ресурсами краще забезпечені високорозвинені країни, адже саме в них найбільшою є частка населення середньої вікової групи. Проте це не єдина перевага таких держав: їхні трудові ресурси мають високий рівень загальноосвітньої та спеціальної підготовки.
Економічна відсталість частини країн світу в поєднанні з невеликою тривалістю життя та значною часткою населення молодшої вікової групи визначають менший рівень забезпечення трудовими ресурсами. Як правило, він не перевищує 45%, при цьому переважають працівники низької кваліфікації.
3. Чим економічно активне населення відрізняється від трудових ресурсів?
Особи, які у визначений період не працюють і не шукають роботу, належать до економічно неактивного населення.
Не все населення, що належить до трудових ресурсів, зайняте в суспільному господарстві. Наприклад, значна кількість жінок займається хатнім господарством. Тому поряд із поняттям трудових ресурсів використовується поняття економічно активне населення.
4. Яким є рівень безробіття в різних країнах світу?
У ряді країн цей показник перевищує 8%. У зв’язку з кризовими явищами збільшилася частка населення, зайнятого неповний робочий тиждень.
5. Чим викликане збільшення частки економічно активного населення, зайнятого у сфері послуг?
Головною світовою тенденцією перерозподілу зайнятого населення є збільшення його частки у сфері послуг за рахунок скорочення частки у виробничій сфері.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 8 клас Довгань, Стадник 2021", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація