Вимоги, за якими може бути видано судовий наказ

 

Підстави до видачі судового наказу є вимоги, що передбачені Статтею 96 ЦПК України. Такими вимогами можуть бути:

  • 1) вимога про стягнення нарахованої, але не виплаченої працівникові суми заробітної плати. Такі суми боргу повинні бути зазначені помісячно у виданій боржником довідці відповідно до вимог стягувана. Не може бути предметом стягування заробітна плата, яку заборгував боржник, за договором підряду чи не отримана заробітна плата робітником, який працює не офіційно.
  • 2) вимога про компенсацію витрат на проведення розшуку відповідача, боржника, дитини або транспортних засобів боржника. Такими витратами є офіційні витрати, які витратили правоохоронні органи безпосередньо на розшук людини, дитини чи транспортного захисту на підставі судової постанови.
  • 3) вимога про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості. Підставою до таких безспірних стягнень є договори укладені органами по наданню таких послуг населенню;
  • 4) вимога про присудження аліментів на дитину в розмірі тридцяти відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, якщо ця вимога не пов'язана із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства) та необхідністю залучення інших зацікавлених осіб;
  • 5) заявлено вимогу про повернення вартості товару неналежної якості, якщо є рішення суду, яке набрало законної сили, про встановлення факту продажу товару неналежної якості, ухвалене на користь невизначеного кола споживачів.
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы