"Бенгальський тигр" Остап Вишня скорочено

 

“Бенгальський тигр” Остап Вишня скорочено можна читати, коли не встигаєте прочитати гумореску повністю.

Крізь смішну й трохи химерну оповідь про способи полювання на бенгальського тигра у гуморесці проглядаються й гострі пазурики сатири, спрямовані проти тогочасних суспільно-громадських та політичних вад. Наприклад, про способи розподілу та купівлі на базарі хлібних карток, про стосунки колонізаторів і “тубільців” і т. ін. Бурхлива фантазія та гумор автора спрямовані, очевидно, не лише на розважання читача, ай на посилення його уваги до важливих суспільних, світових проблем.

“Бенгальський тигр” Остап Вишня скорочено

Полювати на тигра треба їхати в Бенгалію, тому що саме там водяться найбільші тигри — 2,5-3 метри, й хвіст до метра. Тому, якщо одбити тільки хвоста, то й це вже не абищо. На Бенгалію з Києва тре ба їхати через Мотовилівку, Васильків і Фастів. Потім брати на Жмеринку до Одеси, а там на Дарданелли, через Суецькии канал — і вже Індія. Спитати “Брамапутру”. Тільки завчіть це слово, а то один переплутав, питав-питав “Путрамабру”, та й повернувся додому без тигра.

Треба мати на увазі, що перед полюванням на тигра треба знищити всіх кобр і всіх гримучих змій, щоб не вкусили, перехворіти на тропічну малярію, а тоді вже полювати. Хліба брати лише на дорогу, бо там на кожному кроці росте хлібне дерево з плодами на зразок наших книшів.

Тигра полюють, щоб знищити цього страшного звіра, який нападає на тварин та людей. А ще заради величезної смугастої пухнастої шкури та кігтів, з яких роблять чудодійний порошок, що посилює в людині хоробрість.

Є кілька способів полювання на тигра. Наприклад, взяти аркуш дикту (фанери, картону) й молоток. Коли тигр на вас кинеться, підставте дикт, його кігті в ньому проб’ють дірки й зав’язнуть. Тоді молотком загинайте їх — і тигр ваш.

Дуже поширений спосіб полювання на тигра із слоном. Так роблять індуські раджі та англійські лорди. Вантажать на слона курені зі слонової кістки, туди ж різні наїдки та напої. Почувши вигуки загонщиків, стріляють, неважливо, що, може, попадуть і в якого тубільця. Зате на стіні вдома висітиме розкішна шкіра тигра із золотою табличкою — де й коли забитий лордом цей звір.

Непоганий спосіб і такий, коли викопати яму на стежці до водопою, замаскувати її. Тигр упаде, тоді його треба лоскотати (тигри дуже бояться лоскоту, через те й ревниві), поки не буде готовий.

Можна скористатися й іншим шляхом. Тренуватися ретельно їй навчитися швидко бігати. Потім знайти тигра й бігти, коли він за вами поженеться. Бігти до галявини й не проґавити той момент коли він посковзнеться й упаде. Отоді він — ваш.

Ловитва на тигра, як бачимо, небезпечна й клопітна. Та і їхати далеко. То будемо сподіватися, що ми з часом наблизимося до Бенгалії, а вона до нас, бо клімат, як кажуть географи, міняється. Отоді й пополюємо, знаючи заздалегідь усі способи ловів на тигра.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы