Моральні ціності сучасного суспільства

 
Напевне кожен з нас замислювався над тим, що таке сучасність? Якщо вірити словнику, то сучасність – це все те, що існує прямо зараз, тепер. Виходить, що сучасна людина – це та, котра живе в даний відрізок часу. А сучасне суспільство – це громадський уклад, який в даний момент існує. Значить, щоб бути сучасним, необхідно докладати максимум зусиль, щоб не відставати від такого стрімкого сучасного світу.
В містах і селах нашої країни зараз працює безліч модних магазинів та бутиків, де можна одягнутися по останніх тенденціях моди. Можна зробити «круту» стрижку чи татуювання, звичайно, якщо вистачає коштів. Та чи станеш ти відразу сучасною людиною? Чи стане кращим суспільство, в якому ти живеш від того, чим більше сережок буде у тебе в вухах? Ми забули про смартфон, комп’ютер чи ноутбук. Людина, котра має все це сучасна? Звичайно, так. Але виникає питання: чи тільки в зовнішньому вигляді потрібно проявляти оту сучасність? Чи допоможемо ми цим нашому суспільству?
Модно одягнена людина – це тільки один бік справи. Так, вона привертає увагу оточуючих. Але не менш важливим є вміння гарно розмовляти. Саме вміння правильно вести розмову зразу покаже, з якою людиною ми маємо справу: з сучасною, розумною і такою, що знає собі ціну, чи з «пустоголовим нарцисом».
Неодмінним атрибутом сучасного суспільства є вихована людина. Бути ввічливим, доречно відповідати на поставлені запитання, вміти правильно вести діалог – всі ці моральні явища в суспільстві неможливо десь купити чи замовити, навіть за дуже великі гроші.


Зрозуміло, що річ не в мобільному телефоні чи комп’ютері. Важливо, щоб люди, маючи все це, не втратили здатності співпереживати іншим, не зачерствіли серцем. Ми навчимося дружити і домагатись поставленої мети невпинною працею. Тоді суспільство наше не виглядатиме на світовій арені «моральним страховиськом».
Позитивні якості були притаманні людям, котрі жили ще в ХХ і в ХIХ століттях. А хіба не є сучасними, створені старшим поколінням архітектурні, музичні, літературні шедеври? Талант завжди сучасний. І порядність та доброта сучасні завжди.
Сучасна людина – це спосіб життя, стан душі, склад думок. Сучасне суспільство – це суспільство, створене порядними і чесними людьми, котрі і визначають його (суспільства) моральні якості.
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы

Схожі Твори з української літератури за 11 клас

 
 

Залишити коментар

 

Коментарів - всього 0