Людина і природа — друзі чи вороги? (За оповіданням Є. Гуцала «Лось»)

 
Не можна, мабуть, сказати, що це друзі чи вороги. Це ніби єдина цілісна система. Оповідання «Лось» талановитого письменника Євгена Гуцала — гарний тому приклад. Прочитавши цей чудовий твір, розумієш, що людина не може уявити своє життя без природи. А природа в свою чергу потребує догляду та уваги людини.

Оповідання пройняте такою щирою любов’ю до природи, що відчуваєш се­бе її частинкою.

Знайти на це питання відповідь не так уже й легко, адже ми вже не можемо обходитися один без одного. Але є такі випадки, коли людина тільки шкодить природі, намагаючись приручити та зробити її «слухняною». Кажуть, що вчені вже винайшли «хмари», які розташують під справжніми хмарками нашої ат­мосфери. Хіба це розумно? Звичайно, це технічний прогрес. Але природа нам, людям, такого не пробачить, адже це справжнісіньке нахабство. Можна зрозуміти, коли людина хоче приборкати стихію та різні природні явища чи катаклізми. Проте, коли вона хоче втручатися там, де не потрібно, це дасть згубні наслідки.

Це дуже погано, адже повинно хоч що-небудь залишитися справжнього, природного.

Мені дуже хотілось би, щоб відносини між людиною та природою були таки­ми, як показав в оповіданні Євген Гуцало. Хочеться, щоб людина з повагою ста­вилася до природи, адже цей ресурс не вічний, і колись уже інші покоління бу­дуть шкодувати про теперішні вчинки людини.
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы