Характеристика Курагіна Василя "Війна і мир"

 

Образ Курагіна Василя в романі “Війна і мир” – відома і впливова в петербурзькому світі людина, що займає важливі придворні пости. Характеристика Курагіна Василя з цитатами наведена в цій статті.

Характеристика Курагін Василь

Курагін Василь – князь, батько Елен, Анатоля та Іполита; відома і впливова в петербурзькому світі людина, що займає важливі придворні пости.

Князь Василь відноситься до всіх оточуючих поблажливо-зверхньо, говорить тихо, завжди пригинаючи за руку свого співрозмовника. Він з’являється «в придворному, шитому мундирі, в панчохах, черевиках, при зорях, з світлим виразом плоского обличчя», з «надушеноюї і сяючою лисиною». Коли він посміхається, в зморшках його рота складається «щось несподівано грубе і неприємне». Князь Василь не бажає нікому зла, не обдумує заздалегідь своїх планів, але, як світська людина, користується обставинами і зв’язками, щоб привести у виконання плани, які самі собою виникають в його свідомості. Він завжди прагне до зближення з людьми, які багатші і вище його по положенню.

Герой вважає себе зразковим батьком, який зробив все можливе для виховання дітей і який продовжує піклуватися про їхнє майбутнє. Дізнавшись про княжну Марію, князь Василь везе Анатоля в Лисі Гори, бажаючи одружити його на багатій спадкоємиці. Родич старого графа Безухова, він їде до Москви і затіває разом з княжною Котиш перед смертю графа інтригу, щоб перешкодити П’єру Безухову стати спадкоємцем. Не досягнувши успіху в цій справі, він затіває нову інтригу і одружує П’єра і Елен.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы